bivsi_mufti1

MUFTI GRABUS SPREJEL BIVŠEGA MUFTIJA ISLAMSKE SKUPNOSTI

Ljubljana, 13. april 2010, (MINAS) – V torek, 13. aprila 2010, je mufti dr. Nedžad Grabus v svojem uradu na Grablovičevi 14 v Ljubljani sprejel bivšega muftija Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji Murisa Hadžibaščauševića.

 

Muris Hadžibašačušević je bil dolgoletni imam v Ljubljani in kasneje tudi predsednik Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji in vršilec dolžnosti muftija. Kot v.d. mufti je Islamsko skupnost v Sloveniji vodil med letoma 1994 do 1998. Trenutno je imam v Medžlisu Islamske skupnosti Sarajevo v džamiji Ferhadija.


G. Hadžibaščaušević je najprej čestital muftiju dr. Nedžadu Grabusu za ponovno imenovanje za ljubljanskega muftija. Čestital je tudi muftiju Grabusu za vse dosedanje projekte, ki jih je realiziral v Islamski skupnosti v Sloveniji. Po njegovih besedah je viden ogromen napredek pri delovanju Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Ponosen je ker je bil pred časom del te Skupnosti in je lahko sodeloval pri njenem delovanju.


Mufti dr. Nedžad Grabus se je g. Hadžibaščauševiću najprej zahvalil za obisk in lepe besede, ki mu jih je namenil. V nadaljevanju ga je seznanil s trenutnim stanjem in projekti Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. V nadaljevanju sta spregovorila o preteklosti in realizaciji nekaterih projektov v času mandata g. Hadžibaščauševića. Mufti Grabus se je posebej zanimal za projekt izgradnje džamije v Ljubljani oziroma kaj se je dogajalo v preteklosti, g. Hadžibaščaušević se je pa zanimal kaj se dogaja danes s tem projektom.


V zelo prijetni atmosferi sta muftija zaključila, da ima Islamska skupnost v Republiki Sloveniji svetlo prihodnost v katero jo bo popeljal oziroma jo že vodi sedanji mufti Grabus.