mevlud_velenje2

MEVLUD TUDI V VELENJU

Velenje, 13. marec 2010, (MINAS) – V soboto, 13. marca 2010, je bil v Velenju organiziran mevlud ob rojstnem dnevu Muhammeda, a.s. Program so izvedli imami Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

 

 

Ob odličnem vzdušju prisotnih sta najprej zbrano glava množico pozdravila in zaželela dobrodošlico velenjski imam Munzir ef. Čelenka in predsednik Izvršilnega odbora hadži Ismet Alić. Mevludske svečanosti v Velenju so se udeležili številni verniki iz Velenja in drugih krajev Slovenije kot so Koper, Ljubljana, Škofja Loka, Kranj, Jesenice, Kočevje, Trbovlje, Maribor in drugi.

Prisotne je v imenu muftija dr. Nedžada Grabusa nagovoril njegov namestnik Ibrahim ef. Malanović, ki je v odličnem predavanju opisal Muhammeda, a.s., kot tudi njegov način življenja in določene nasvete vernikom kako in na kakšen način je treba kot musliman in muslimanka živeti in organizirati svoje življenje, ki bo v skladu z življenjem Božjega poslanca Muhammeda, a.s.

Prisotne je nagovoril tudi tajnik Islamske skupnosti Nevzet Porić, ki je spregovoril nekaj besed o projektu izgradnje džamije v Ljubljani. Zahvalil se je vodstvu džematu Velenje na čelu z imamom Munzirjem Čelenka in predsednikom Ismetom Alićem, ki sta veliko naredila za projekt Islamskega verskega in kulturnega centra v Ljubljani. G. Porić je pozval zainteresirane, da se vključijo v akcijo zbiranja denarja dva tisoč oseb po tisoč evrov za džamijo v Ljubljani.

Opazno je, da je džemat Velenje v preteklem obdobju zelo napredoval v vseh segmentih. Zbrano število vernikov na mevludski svečanosti kot tudi pozitivni in zadovoljni izrazi na njihovih obrazih so veliko povedali, ko so poslušali sporočila mevluda, ilahij in predavateljev.

mevlud_velenje1

mevlud_velenje2

mevlud_velenje3