alili1

NOČ LEPIH MELODIJ

Žensko združenje Zemzem je v soboto, 23. januarja 2010, organiziralo »Noč lepih melodij« – večer Kur’ana, ilahij, mevluda in modrih besed. Gošča melodičnega večera je bila muallima Lamija Alili iz Zagreba, ki nam je s svojim melodičnim in prelepim glasom pričarala čarobno noč.

Poleg različnih interpretacij m. Lamije Alili je program spremljala še Dženita Bošnjaković z različnimi recitacijami, ki so govorile predvsem o veri v vsakdanjem življenju. Poslušalke so imele priložnost poslušati tudi zvočna posnetka z naslovom »Put mi kaži« in »Kur’an« avtorja Mustafe Širbića, ki so vsekakor zelo poučna in polna sporočil.

Ob tej priložnosti je m. Lamija Alili pripravila kratko predavanje o prisotnosti vere v naših življenjih. Poudarila je, da je vera nekaj kar je na prvem mestu za zdravljenje različnih depresij, ki so danes v naših življenjih vse več in več prisotne. Poleg tega se je dotaknila tudi medsebojnih odnosov; koliko smo iskreni do sebe, do drugih, do Boga, kakšni so naši vsakdanji postopki ali so iskreni ali dvolični ipd. Kratko in jedrnato predavanje je bilo polno sporočil, sedaj smo na vrsti mi ali jih sprejmemo in jih začnemo prakticirati v naših življenjih ali pa se prepustimo kaosu in depresiji.

Definitivno smo vse uživale v melodijah in večer je bil, če je lahko, popoln.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo muallimi Lamiji Alili za prelep večer, goščam, ki so prišle iz drugih krajev Slovenije in obogatile naš program: Žensko združenje džemata Koper,

Žensko združenje Nur z Jesenic, gošče iz Ajdovščine ter predstavnice kulturnih društev Sevdah in Ljiljan iz Ljubljane in vsem ostalim. Vesele smo, da se je vse skupaj zbralo, preko sto ženskih src na enem mestu z istim namenom in ciljem.

Druženje smo nadaljevale v družabnih prostorih pozno v noč.

V Ženskem združenju Zemzem se bomo tudi v prihodnje trudile organizirati podobne, vendar inovativne in pestre programe, katerih namen bo predvsem ponuditi znanje z različnih področij življenja v spremljavi dobre družbe, novih poznanstev in vedno novih izkušenj.

 

alili1

 

alili2

 

alili3

 

alili4