medzlis_koper

ŽZ ZEMZEM NA OBALI

 

Žensko združenje Zemzem je v nedeljo, 6.12.2009, organiziralo enodnevni izlet na Obalo. Iz Ljubljane nas je pot vodila do Krajinskega parka Sečoveljske soline, kjer smo si z vodenim ogledom detajlno ogledale soline, izvedele več o postopku nastajanja soli, ogledale si deset minutni film o Sečoveljskih solinah in na koncu si priskrbele nekaj spominkov in originalno sol iz Sečoveljskih solin.

 

 

 

Polne novega znanja smo pot nadaljevale do obalnega mesta Piran. V Piranu smo si ogledale Akvarij rib, ki je pred dvema letoma odprl vrata v prenovljeni podobi. Imele smo priložnost spoznati več kot 200 gostov iz podmorskega sveta. Imele smo priložnost opazovati hobotnico, navadne špare, brancine, alge, morske pse in še mnogo drugih morskih živali. Iz malega morskega podzemlja smo se odpravile po klancu navzgor do Piranskega obzidja. Na samem vrhu smo imele Piran na dlani. Kar nekaj časa smo uživale na svežem morskem zraku in se vrnile v mestno jedro.

 

Pozno popoldne smo se odpravile v Koper. Žensko združenje Medžlisa Koper nas je povabilo na druženje, da bi se bolje spoznale in se pogovorile o medsebojnih izkušnjah o samem našem delovanju oz. o delovanju našega društva. Ob tej priložnosti je m. Ela Porić pripravila kratko predavanje o tem kaj je sreča. Naštela je nekaj dejavnikov, ki vplivajo na to, da je človek srečen in zadovoljen. Med drugimi je tudi prispevanje za skupno dobro skozi različne aktivnosti. Naš namen je bil spodbuditi ženski del džemata Koper za velik korak naprej v organizacijskem smislu. Pred kratkim so ustanovile združenje in upamo, da bodo na tej poti tudi ostale. Obljubile so, da bodo ponosno, vztrajno in dostojanstveno korakale naprej. Želimo jim veliko uspeha v nadaljnjem delu in delovanju.

 

Članice Ženskega združenja Zemzem so se vesele in zadovoljne vrnile domov v Ljubljano polne novega znanja, ki so si ga pridobile v solinah in Akvariju. Poleg tega so bogatejše tudi za nekaj novih prijateljstev, ki so jih imele priložnost skleniti na nocojšnjem druženju v Kopru.