dzemat_krko3

ISLAMSKA SKUPNOST KUPILA PROSTORE V KRŠKEM

Krško, 15. december 2009, (MINAS) – V torek, 15. decembra 2009, je bila podpisana pogodba o nakupu prostorov za potrebe Islamske skupnosti v Krškem. Namreč, v preteklih mesecih je potekala akcija zbiranja denarja za nakup prostorov v Krškem, ki se je končala z nakupom samostojne hiše na naslovu Cesta krških žrtev 66 v Krškem.

 

 

 

Zato so mufti dr. Nedžad Grabus, tajnik Nevzet Porić in škofjeloški imam Ifet Suljić obiskali Krško in se sestali s predstavniki džemata Krško, ki spada pod Medžlis Islamske skupnosti Celje in sicer z g. Almirom Kurspahićem, Smailom Kurspahićem, Fadilom Mujakićem in Erdžamom Delibašećem.

 

Delegacija Islamske skupnosti si je ogledala kupljene prostore in čestitala muslimanom v Krškem na izjemnem dosežku. Po ogledu kupljenih prostorov je sledil ogled parcele na mestnem pokopališči, ki je predvidena za pokopavanje izključno muslimanov.

 

Ob tej priložnosti želimo pohvaliti delo celjskega imama Nazifa Topuza, ki že leta skrbi za versko življenje muslimanov v tem delu Slovenije. Brez njegove pomoči in angažiranosti bi bilo težko doseči takšen uspeh v Krškem. Ne smemo pozabiti tudi druge aktiviste posebej pa g. Almira Kurspahića, njegovega očeta Smaila Kurspahića, Fadila Mujakića, Erdžama Delibašića in vse ostale, ki so na kakršenkoli način pomagali, finančno ali kako drugače, da se ta projekt realizira in ustvarijo pogoji za normalno izvajanje verskih aktivnosti na področju Krškega.

 

Molimo Boga, da nagradi vse tiste, ki so na kakršenkoli način pomagali ta projekt in s svojimi prispevki podprli nakup prostorov v Krškem za potrebe Islamske skupnosti.

 

dzemat_krko1

 

dzemat_krko2

 

dzemat_krko3