zemzem1

Zemzem sodeloval v počitniškem programu društva Skala

 

Žensko združenje Zemzem je v času jesenskih šolskih počitnic, v torek 27. oktobra 2009, sodelovalo na počitniškem programu, ki ga tekom šolskih počitnic pripravi društvo Skala.

 

  

 

 

Društvo Skala svoje dejavnosti namenja predvsem ulični vzgoji mladostnikov. Mini bus veselja dvakrat na teden in v času šolskih počitnic stoji na enem od fužinskih igrišč, ob katerem otroci in mladostniki svoj prosti čas lahko koristno izkoristijo.

 

V času jesenskih počitnic so otroci v celem tednu imeli priložnost spoznati države bivše Jugoslavije. Žensko združenje Zemzem je poskrbelo za prestavitev Bosne in Hercegovine. Skozi različne delavnice smo otrokom poskušale približati vsaj košček Bosne.

 

S seboj smo prinesle nekaj dragocenih predmetov, ki so povezani predvsem z kulturo Bošnjakov jih predstavili in opisali njihov namen ter uporabo. Skozi slike smo predstavile bosanske narodne nošnje in džamije. Tokom dopoldneva so otroci skozi ustvarjalne delavnice, ki jih je pripravila in vodila Ela Porić, izdelovali zastavo Bosne in Hercegovine, slikali razstavne predmete, pomagali so pri pripravi kosila oz. bosanskega lonca, svoje vtise prenesli na velik kos blaga, spoznali košček bosanskega jezika ipd.

 

Spremljalo nas je zelo lepo vreme, kar je prispevalo k tem, da je čas zelo hitro minil. Vsi skupaj smo druženje končali z okusnim kosilom, ki smo ga vsi skupaj pripravili. Kuhan bosanski lonec na prostem je bil enkraten. Kuharske nasvete za boljšo pripravo kosilo nam je ta dan prispevala članica Zemzema ga. Esma Ferizović.

 

Vesele smo, da smo lahko sodelovale v tako pomembnem projektu kot je ta, saj je danes vzgoja in prosti čas naših otrok eden od velikih izzivov, ki pesti vse nas. Računalnik in računalniške igrice ter neprimerna družba, droga, alkohol in vse ostale stvari so postale prava konkurenca. Upam, da smo s svojim sodelovanjem prispevale k boljšem izkoriščanju prostega časa otrok in mladostnikov.

 

zemzem1

zemzem2

zemzem3

zemzem5

zemzem4

zemzem6