Sporočilo za javnost ob ponovnem delovanju spletne strani Islamske skupnosti

 

Spoštovani člani Islamske skupnosti, spoštovane obiskovalke in obiskovalci spletne strani!

 

V preteklih dneh je bil dostop do uradne spletne strani Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji www.islamska-skupnost.si popolnoma onemogočen. Po naših podatkih je prišlo do namernega posega neznanih oseb na spletni strani, ki so poskusili popolnoma uničiti omenjeno spletno stran. Razlogi niso znani.

Spletno stran Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji vsakodnevno obišče med tristo in petsto obiskovalcev. Spletna stran je najhitrejši in najučinkovitejši način komuniciranja, ki ga uporabljamo za informiranje članov Islamske skupnosti in širše javnosti. Zato ugotavljamo, da je bila s tem povzročena ogromna škoda Islamski skupnosti v njenem delovanju. Zahvaljujoč osebam, ki skrbijo za našo spletno stran je bila ista pravočasno zavarovana in ohranjena v isti obliki.

 

Mešihat Islamske skupnosti v RS ostro obsoja takšno početje posameznikov. Mi pripadamo svetovni religiji islamu, vendar smo po drugi strani manjšinska skupnost v Republiki Sloveniji, ki še vedno išče prostor za svoje delovanje. Zato so takšni napadi na našo Skupnost zelo ranljivi in imajo zelo velike negativne posledice. Pričakujemo, da se takšni primeri ne bodo ponavljali v prihodnosti.

 

Opravičujemo se, ker niste mogli dostopati do spletne strani Islamske skupnosti v RS v preteklem tednu in hvala za razumevanje.

 

S spoštovanjem,

 

                                                                                           Mešihat Islamske skupnosti