fil_v_zagrebu5

V Zagrebu predstavljen dokumentarni film “Džamija v Logu pod Mangartom”

 

Zagreb, 05. november 2009, (MINAS) – V četrtek, 05. novembra 2009, je bil v sklopu tedenske tribune »Dr. Sulejman Mašović«, ki jo organizira Medžlis Islamske skupnosti Zagreb, predstavljen dokumentarni film »Džamija v Logu pod Mangartom«, ki sta ga pripravila dr. Nedžad Grabus in g. Muhamed Halilović. To predstavitev je organizirala Vijeće Bošnjačke nacionalne manjine iz Zagreba in Medžlis Islamske skupnosti Zagreb.

 

 

 

Po predstavitvi filma je zbrano občinstvo nagovoril mufti dr. Nedžad Grabus, ki je spregovoril nekaj besed o projektu filma, zamenjave križev nad grobovi vijakov muslimanov, ki jih je Islamska skupnosti zamenjala, 18. avgusta 2007, in nadaljnjih načrtih glede postavitve ustreznega obeležja na mestu kjer je stala Džamija v Logu pod Mangartom.

 

Po predstavitvi filma sta se mufti dr. Nedžad Grabus in tajnik Nevzet Porić srečala s predsednikom Izvršilnega odbora Medžlisa Zagreb g. Mirsadom Srebrenikovićem in glavnim imamom hafizom Azizom Alilijem, ki sta se zanimala predvsem za projekt izgradnje džamije v Ljubljani. Ob tej priložnosti sta predala donacijo za ta projekt, ki jo je Medžlis Zagreb namenil temu projektu.

 

fil_v_zagrebu1

fil_v_zagrebu2

fil_v_zagrebu3

fil_v_zagrebu4

fil_v_zagrebu5