ozs1.jpg

MUFTI DR. NEDŽAD GRABUS OBISKAL OTROKE ŽRTVE SPOPADOV V GAZI

Ljubljana, 17. junij 2009, (MINAS) – V sredo, 17. junija 2009, je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s soprogo dr. Sadiko Grabus, tajnikom Nevzetom Porićem in Elo Porić, na Inštitutu Republike Slovenije za rehabilitacijo obiskal otroke iz Gaze, ki so v Slovenijo prispeli na rehabilitacijo. Gre za 21 otrok starih od štiri do sedemnajst let, s hudimi telesnimi poškodbami, ki so posledica januarskih spopadov na območju Gaze. Poškodbe otrok so različne, dvanajst otrok ima amputirane ude, trije okrevajo po hudi možganski poškodbi, trije po poškodbi perifernih živcev, trije pa po poškodbi hrbtenjače.

Prihod otrok je povezan s humanitarno akcijo, ki je nastala na pobudo slovenskega predsednika dr. Danila Türka. V programu so sodelovali IRSR, Mednarodna ustanova – fundacija za razminiranje in pomoč žrtvam min, ministrstvo za zunanje zadeve in slovensko veleposlaništvo v Izraelu. Otroci bodo s spremljevalci ostali v Sloveniji do konca meseca.

Mufti Grabus se je v pogovoru z otroki in dr. Mahmudom Maroofum seznanil z dosedanjim potekom strokovne oskrbe in rehabilitacije. Nekateri so že prejeli nove opornice, proteze in invalidske vozičke, ki jih že spretno uporabljajo.

Posebej je vreden trud, ki ga vlaga v tem projektu v svobodnih aktivnostih gospa Faila Pašić – Bišić. Islamska skupnost bo v petek, 26. junija 2009, organizirala sergijo (prostovoljno zbiranje prispevkov) v svojih džematih za pomoč otrokom iz Gaze.

 

ozs.jpg

 

ozs1.jpg

 

ozs2.jpg