img_2266.jpg

MODNA REVIJA »Be different, be Taj – Bodi drugačna, bodi Taj«

V soboto, 16. maja 2009, je Žensko združenje Zemzem organiziralo modno revijo pod naslovom »Be different, be Taj – Bodi drugačna, bodi Taj« v Modri hiši v Ljubljani.

 

 

 

 

 

 

 

Mlada modna oblikovalka iz Sarajeva Fatima Kadić Žutić je predstavila svojo poletno kolekcijo blagovne znamke Taj (krona). Predstavila je okoli trideset izjemno zanimivih modelov. Specifično za njene kreacije je to, da skoraj vse vsebujejo hidžab oz. ruto. Vse pa so spodobne in moderne.

 

Poleg uživanja na pogled prelepih kreacij je Žensko združenje Zemzem s tem projektom imelo namen prestaviti hidžab v pravi luči. Hidžab oz. ruta pomeni simbol vere, pomeni dostojanstvo, ponos, lepoto, je pa tudi kazalec o verski pripadnosti. Vendar na žalost, vemo zelo malo o njem. Zaradi neznanja prihaja do različnih predsodkov. Vse skupaj smo se potrudile pokazati lepoto hidžaba v vseh njegovih oblikah, elegantni, vsakodnevni in poslovni obliki. Tudi, če si na pogled drugačna od ostalih si prav tako lahko lepa in moderna.

Nekateri modeli so nosili očala optike Vodmat, nakit urarstva Heta in torbice podjetja Utva.

 

Program sta glasbeno popestrila Dino Murtezani z igranjem na kaval in mlada flavtistka Lejla Fazlić. Začetek programa je polepšala Šejma Malanović z recitiranjem kratke poezije o hidžabu.

 

Po končani modni reviji so bile vse kreacije vključno z dodatki na prodaj. Del od prodaje je bil namenjen džamiji v Ljubljani, saj je Žensko združenje Zemzem projekt v popolnosti namenilo v ta namen.

 

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki so na kakršenkoli način podprli ta projekt posebna hvala pa gre sponzorjem modne revije in sicer: Kristini Babošek, Sefiji Bošnjaković, Dženiti Bošnjaković, Ajši Imširović, Hasniji Kovačević, Muhibi Mahmić, Azri Muranović, Elviri Sadiković, Salli Jašarević, Diki Baltić, Vasvi Selimović, Optiki Vodmat – Vedini Salkić, podjetju Utva – g. Selmi Adrović in urarstvu Heta – g. Edinu Kumaliću. Hvala tudi g. Emilu Konjhodžiću za pomoč pri oblikovanju vabila za modno revijo.

 

Modna revija ne bi bila tako uspešna brez deklet, ki so prijazno sprejele naše povabilo, da sodelujejo v tem projektu kot modeli. Iskrena hvala.

 

Vsi tisti, ki niste bili na modni reviji uživajte v fotografijah, ki sledijo:

img_2132.jpg

 

img_2141.jpg

 

img_2149.jpg

 

img_2165.jpg

 

img_2194.jpg

 

img_2204.jpg

 

img_2251.jpg

 

img_2266.jpg