henes2.jpg

UMRL MEŠANOVIĆ (H)ENES – SOCIALNI PRIMER

Ljubljana, 15. januar 2009, (MINAS) – V sredo, 15. januarja 2009, je bila organizirana dženaza-namaz (pogreb) za rahmetli Mešanović Henesa (ali Enesa), roj. 08.07.1956.

 

Mestna občina Ljubljan je podlagi obvestila, ki so ga dobili od Žale d.o.o., o smrti Mešanović Henesa, ki je umrl, 15. novembra 2008, na Infekcijski kliniki v Kliničnem centru v Ljubljani, 09. januarja 2009, obvestila Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji o njegovi smrti. Zaprosili so Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji, da prevzame omenjeni primer in organizira verski pogreb. V nasprotnem primeru ga bodo v skladu za zakonskimi predpisi sežgali in pepel razsuli. Nobenih drugih podatkov niso imeli o rahmetli Mešanoviću razen imena in priimka ter datuma rojstva. Vsi ostali podatki so bili neznani.

Islamska skupnost v RS je prevzela primer, plačala stroške v višini 760,00 evrov in, 15. januarja 2009, organizirala na pokopališču na Žalah dženazo-namaz, ki jo je vodil tajnik Islamske skupnosti v RS Nevzet Porić.

Ob tej priložnosti prosimo vse tiste, ki so poznali Henesa Mešanovića, da nam sporočijo dodatne informacije, ker si želimo obvestiti družino Henesa Mešanovića o njegovi smrti.

henes1.jpg

 

henes2.jpg