bihac4.jpg

DONATORSKI KOKTEL V BIHAĆU ZA LJUBLJANSKO DŽAMIJO

Ljubljana, 19. november 2008, (MINAS) – V torek, 18. novembra 2008, je bil v Bihaću, na pobudo bihaškega župana g. Hamdije Lipovače, organiziran donatorski koktel za ljubljansko džamijo.

 

Ob tej priložnosti se je zbralo določeno število posameznikov iz zahodnega dela Bosne oz. Bosanske krajine, ki so bili s strani muftija dr. Nedžada Grabusa in tajnika Nevzeta Porića seznanjeni s projektom izgradnje džamije v Ljubljani oz. nakupom zemljišča, ki je predvideno za izgradnjo Islamskega kulturnega centra v Ljubljani. Ta dogodek so ob pomoči župana Hamdije Lipovače organizirali g. Suad Mahmutović, g. Sead Duraković, g. Izet Šahinović, g. Rifet Šahinović in g. Zuhdija Handanović. Zato jim se posebno zahvaljujemo.

Prisotne sta nagovorila mufti dr. Nedžad Grabus in tajnik Nevzet Porić. Hafiz Aziz Alili iz Zagreba je poskrbel za interpretacijo Kur’ana. Banjaluški mufti Edhem ef. Čamdžić je izrekel hajr dovo (molitev) za džamijo v Ljubljani. Župan Bihaća g. Hamdija Lipovača je v svojem nagovoru izpostavil pomembnost nakupa zemljišča za džamijo v Ljubljani. Pozval je tudi druge župane, da se vključijo v to akcijo. Svoj nagovor je sklenil z obljubo, da bo Občina Bihać prispevala 50.000,00 evrov za ta projekt. Osebno je v svojem imenu in imenu svoje družine prispeval 2.500,00 evrov za džamijo v Ljubljani. To je drugi župan, ki je prispeval sredstva za ta projekt. Zaradi poslovne tajnosti Islamske skupnosti ob tej priložnosti ne bomo objavili končni izkupiček donatorskega večera.Prosimo Boga, da nagradi vse tiste, ki so pomagali projekt izgradnje džamije v Ljubljani.

bihac3.jpg

 

bihac4.jpg

 

bihac5.jpg

 

bihac6.jpg

 

bihac1.jpg

 

bihac2.jpg

 

bihac7.jpg