direkto_urada4.jpg

DIREKTOR URADA PRI MUFTIJU DR. NEDŽADU GRABUSU

Ljubljana, 27. november 2008, (MINAS) – V sredo, 26. novembra 2008, je direktor Urada za verske skupnosti dr. Drago Čepar je obiskal Islamsko skupnost in osebno čestital muftiju Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji dr. Nedžadu Grabusu ob sprejemu prostorskega načrta za območje islamskega versko-kulturnega centra, izrazil svoje veselje ob tem dogodku in najboljše želje za nadaljevanje projekta.

 

Ob tej priložnosti mu je izročil simbolični knjižni prispevek Urada (predvsem publikacije, ki so sad Uradovega dela) za knjižnico kulturno izobraževalnega zavoda Averroes (Averroes je bil znan islamski filozof iz 12.  stoletja, ki je skozi zgodovino povezoval Vzhod in Zahod – v Cordobi je ustanovil šolo mišljenja, ki je seme evropske renesanse ).

Dr. Čepar je muftiju Grabusu izročil tudi spominski kovanec za dva evra s Trubarjevo podobo. Vlada Republike Slovenije je v počastitev 500. obletnice rojstva Primoža Trubarja leto 2008 razglasila za Trubarjevo leto. Ob tej priložnosti je Banka Slovenije, na predlog urada Vlade Republike Slovenije za verske skupnosti, izdala poseben spominski kovanec za dva evra s Trubarjevo podobo.

Mufti dr. Nedžad Grabus je direktorja dr. Čeparja seznanil z načrti in težavami skupnosti.

direktor_urada1.jpg

 

direktor_urada2.jpg

 

direkto_urada3.jpg

 

direkto_urada4.jpg