slk3_1.jpg

JAVNO ODPIRANJE PONUDB ZA PRODAJO ZEMLJIŠČA KJER SE BO GRADILA DŽAMIJA

Ljubljana, 31. julij 2008, (MINAS) – V četrtek, 31. julija 2008, kot je bilo napovedano, je na sedežu Mestne občine Ljubljana potekalo javno odpiranje ponudb za prodajo nepremičnin oz. zemljišča kjer je predvidena izgradnja džamije v Ljubljani. Temu dogodku sta prisostvovala Nevzet Porić, tajnik Islamske skupnosti in ga. Tanja Malovrh iz Odvetniške pisarne Miro Senica in odvetniki.

Namreč, Mestna občina Ljubljana je 18. julija 2008, objavila javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin Mestne občine Ljubljana oz. zemljišča ob Parmovi in Kurilniški ulici v Ljubljani. Ker je bil rok za oddajo ponudb, 28. julij 2008, je Islamska skupnost preko Odvetniške pisarne Miro Senica in odvetniki v ponedeljek, 28. julija 2008, oddala svojo ponudbo.

Danes, 31. julija 2008, je na sedežu Mestne občine Ljubljana točno ob 10 uri potekalo javno odpiranje ponudb pred komisijo Nataša Turšič, članica in vodja izvedbe postopka, Jasna Plazl, članica in Mirna Gregorčič, članica. Ob pregledu ponudbe je komisija ugotovila, da je ponudba popolna in pripravljena za nadaljnje postopke oz. pripravo ustrezne pogodbe, ki jo bo na koncu odobril Mestni svet Mestne občine Ljubljana in bo na ta način ta posel postal veljaven.

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji je maja leta 1969, prvič zaprosila za dovoljenje, ki bi ji omogočilo izgradnjo ustreznega verskega objekta v Ljubljani. Datum, 31. julij 2008, bo sigurno zapisan v zgodovino Islamske skupnosti in projekta izgradnje džamije v Ljubljani. Nikoli prej ni bilo ponujeno Islamski skupnosti zemljišče za odkup. To je zgodovinski trenutek, ki bo pomenil končno uresničevanje dolgoletnih sanj muslimanov v Sloveniji glede izgradnje džamije v Ljubljani.

Vsi tisti, ki bodo želeli prispevati denarna sredstva za nakup zemljišča oz. realizacijo tega projekta lahko svoje donacije nakažejo na naš transakcijski račun.

Naziv: Islamska skupnost v RS

Naslov: Proletarska c. 4, 1000 Ljubljana

Namen: Donacija za IKC

TRR: 0201 2025 7347 076, ki je odprt pri Novi ljubljanski banki.

Vsi tisti, ki želijo prispevati donacije preko podjetij lahko sklenejo z Islamsko skupnostjo pogodbo o donatorstvu Uredništvo spletne strani čestita Islamski skupnosti kot tudi vsem muslimanom, da so končno dočakali začetek uresničevanja sanj dolgih skoraj štirideset let. Prosimo Boga, da nam pomaga v tem dobrem delu.

Več informacij si lahko preberete na naslednjih povezavah:

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=179508

http://www.delo.si/clanek/64652