Omladinsko1.jpg

PREDSTAVNIKI IZ SLOVENIJE NA III KONFERENCI HRVAŠKE MUSLIMANSKE MLADINE

 

Ljubljana, 11. maj 2008, (MINAS) – V soboto in nedeljo, 10. in 11. maja 2008 je v Zagrebu v Islamskem centru potekala III Konferenca hrvaške muslimanske mladine na kateri so sodelovali tudi predstavniki iz Slovenije in sicer: Nevzet Porić, Haris Muratagić, Nermin Žilić, Denis Striković in Eldin Velagić. Poleg mladine iz Slovenije so bili na konferenci tudi mladi iz BiH, Avstrije in Nemčije.

 

V uvodnem delu je najprej spregovoril zagrebški mufti Ševko Omerbašić, predsednik SDAH dr. Šemso Tanković, predsednik IOM Zagreb g. Mirsad Srebreniković in tajnik Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić.

 

V drugem delu so bili udeleženci konference razporejeni v pet delovnih skupin in sicer: organizacija mladine, sociološka karta džemata, spletna stran, sodelovanje z lokalnimi skupnostmi in regionalno sodelovanje med mladinskimi organizacijami. Vsaka skupina je imela določene zaključke in predloge, ki so bili drugi dan konference tudi predstavljeni in povzeti. Ob zaključku konference je spregovoril glavni imam Zagrebške džamije hafiz Aziz Alili, ki je svetoval mladim naj se posvetijo Kur'anu. Priporočil je vsem, da do 4. konference preberejo celoten Kur'an. Če bodo iskreni v tem bo to njihov najboljši projekt v prihodnjem letu meni Hafiz Alili.

 

Bilo je poskrbljeno tudi za kulturni in zabavni del s katerim so bili mladi najbolj navdušeni

 

 

Omladinsko3.jpg

 

Omladisnko6.jpg

 

Omladinsko5.jpg

 

Omladinsko4.jpg

 

Omladinsko2.jpg