trpr1.jpg

MUHAMMED, a.s., V LITERATURI NA BOSANSKEM IN SLOVENSKEM JEZIKU

 

Ljubljana, 21. marec 2008, (MINAS) – V petek, 21. marca 2008 je bila organizirana tribuna z nazivom »Muhammed, a.s., v literaturi na bosanskem in slovenskem jeziku«. Tribuna je bila organiziran v sklopu Tedna o Allahovem Poslancu, a.s. Predavatelji so bili Sead Karišik, imam na Jesenicah, Senad Karišik, imam v Ljubljani in Nevzet Porić, tajnik IS. V tribuni so sodelovali tudi študentje Fakultete islamskih znanosti iz Sarajeva, ki so prišli v Slovenijo kako bi sodelovali na Centralni svečanosti ob rojstvu Muhammeda, a.s., in sicer: Salih Meštrovac, Munzir Čelenka, Mustafa Ishaković in Muamer Imamović.

 

Imam Sead Karišik je spregovoril nekaj besed o napisanih življenjepisih Allahovega poslanca Muhammeda, a.s. v bosanskem jeziku. Dal je določeno sistematizacijo na kakšen način avtorji v današnjem času pišejo o Muhammedu, a.s. Poudaril je dejstvo da je Muhammed, a.s., rojen pod polno lučjo zgodovine.

 

Imam Senad Karišik je govoril o sredstvih vzgoje, ki jih je uporabljal Muhammed, a.s., pri vzgoji muslimanov kot so ibadet (bogoslužje), kur'anski nasveti, dogodki iz preteklosti, osebni primer itd.

 

Nevzet Porić je spregovoril nekaj besed o prevodu knjige »Muhammed« avtorja Maxime Rodinsona, ki jo je leta 2006 prevedla Rosana Čop in izdala »Družina«. Povedal je da je knjiga zelo dobro napisana. Opisuje vse pomembne detajle iz življenja poslanca Muhammeda, a.s., ki so v skladu z islamskim učenjem.

 

Ob koncu je spregovoril Salih ef. Meštrovac iz Sarajeva. Spomnil je da je poslanec Muhammed, a.s., vsem nam vzor ter, da moramo svoja življenja uskladiti z življenjem poslanca Muhammeda, a.s. Spomnil je tudi na pomembnost džemata (skupnosti). Držati skupaj je zelo pomembno za muslimane, ker je to priporočilo Vzvišenega Boga in poslanca Muhammeda, a.s.

 

 

trpr2.jpg

 

trpr3.jpg