gn1.JPG

TRIBUNA O »SARAJEVU PO 15 LETIH«

 

Ljubljana, 01. december 2007, (MINAS) – V petek, 30. novembra 2007 je bila organizirana tribuna na kateri se je govorilo o Sarajevu po petnajstih letih oziroma od podpisa Deytonskega sporazuma, ki je prinesel mir v Bosno in Hercegovino do danes

 

Kot je bilo napovedano so na tribuni govorili: bivši general 1. Korpusa Armije Bosne in Hercegovine general Nedžad Ajnadžić, ki je še vedno aktiven v civilnem in političnem življenju BiH. Trenutno je predavatelj na Fakulteti za politične znanosti v Sarajevu.

Dr. Rasim Muratović je predavatelj na Pravni fakulteti v Zenici, angažiran je na Inštitutu za raziskovanje vojnih zločinov in vojnega prava.

Gospod Bojan Zec Filipović je bil svetovalec bivšega premierja BiH Adnana Terzića. Trenutno je direktor PR agencije »Enkidu« v Sarajevu in g. Dževad Jusić je bivši brigadir Armije Bosne in Hercegovine.

To je bila priložnost, da predstavijo svoje izkušnje posebej pa izkušnje v času vojne v BiH. Dotaknili so se tudi sedanje politične situacije v BiH. V začetku so prikazali krajši film o razpadu bivše Jugoslavije, ki je zajel obdobje od leta 1987 do leta 1996, ko je bila na nek način končana krvava vojna v Bosni in Hercegovini.

Sledila je zanimiva razprava, ki je trajala približno tri ure. Prisotni so imeli priložnost spraševati goste o vsem tistem kar jih je zanimalo. Posebej so jih zanimale izkušnje generala Ajnadžića o posebnem tunelu, ki je povezoval Sarajevo s svetom.

 

 

gn2.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gn3.JPG

 

gn4.JPG