mes1.JPG

TRETJA REDNA SEJA MEŠIHATA

 

Ljubljana, 15. november 2007, (MINAS) – V četrtek, 15. novembra 2007 v popoldanskih urah je v Ljubljani potekala tretja seja Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, ki jo je vodil predsednik Mešihata in mufti Nedžad Grabus. Poleg predsednika so seji prisostvovali člani Mešihata Ibrahim Malanović, Almir Kurspahić, Fahrusin Fazlić in tajnik Nevzet Porić.

 

Člani Mešihata so na seji sprejeli nekoliko zelo pomembnih dokumentov kot so: Predlog Pravilnika o finančnem poslovanju Islamske skupnosti, predlog Pravilnika o blagajniškem poslovanju, Hišni red v džamijah, predlog Sporazuma o halal certificiranju hrane, predlog Pravilnika o mektebskem (veroučnem) pouku in dr. Razpravljali so tudi o stanju v nekaterih džematih kot so Ljubljana, Trbovlje in Koper. Odločili so se, da bo Mešihat Islamske skupnosti objavil razpis za dva imama v džematu Ljubljana, za imama v džematu Trbovlje in imama v džematu Koper.

Zelo pomembna točka današnje seje je bila ustanovitev zavoda Islamske skupnosti v RS. Namreč, Mešihat bo posredoval predlog Zboru Islamske skupnosti o ustanovitvi zavoda, ki se bo ukvarjal predvsem z izobraževalnimi dejavnostmi. Seja Zbora Islamske skupnosti je predvidena 09. decembra 2007.

 

mes3.JPG

 

 

INFORMACIJA ZA ŠTUDENTE, KI SO SE PRIJAVILI NA NATEČAJ ZA NAJBOLJŠEG ŠTUDENTA IN ŠTUDENTKO

 

Na podlagi prispelih prijav na natečaj za najboljšega študenta in študentko v akademskem letu 2006/2007 so člani Mešihata določili komisijo in sicer: Refik Havzija, predsednik Zbora IS, Almir Kurspahić, član Mešihata in Fahrudin Fazlić, član Mešihata. Komisija bo natančno pregledala prispele prijave in v roku desetih dneh (do 25.11.2007) razglasila zmagovalce. Rezultate bomo objavili na naši spletni strani.