Spahic_1.jpg

NAMESTNIK REISU-L-ULEME hfz. ISMET SPAHIĆ V LJUBLJANI

 

Ljubljana, 02. oktober 2007, (MINAS) – V torek, 02. oktobra 2007 je namestnik reisu-l-uleme hafiz Ismet Spahić obiskal Islamsko skupnost v Sloveniji. Udeležil se je skupnega iftarja (večerje) v Restavraciji Saraj, ki ga je organiziral Medžlis Islamske skupnosti Ljubljana za vse donatorje, ki so sodelovali pri adaptaciji prostorov na objektu na Pržanu. Na iftaru sta bila prisotna tudi mufti Nedžad Grabus in tajnik Nevzet Porić.

 

Po iftaru je bila organizirana podelitev zahval vsem prisotnim donatorjem. Najprej je prisotne nagovoril mufti Nedžad Grabus, ki se je v svojem imenu in imenu Mešihata Islamske skupnosti zahvalil donatorjem za njihov trud, ki so ga vložili v adaptacijo mesdžida. Povedal je da je Islamska skupnost z nakupom objekta na Pržanu odprla novo poglavje v svojem delovanju. To bo priložnost, da se posveti boljšim programom posebej pa tistim izobraževalnim v katere bodo vključene vse generacije, ki prihajajo v Skupnost. Od tistih najmlajših preko študentov do odraslih članov Islamske skupnosti, ki bodo želeli pridobiti znanje iz področja islama. Pohvalil je delo Izvršilnega odbora Medžlisa Ljubljana oziroma članov Odbora in sicer: Midhata Alagića, Mirsada Šarića, Safeta Jakupovića, Zijada Sadikovića, Hasana Kahrića, Zilhada Kudića, h. Sabida Mulalića in Esada Bajrektarevića. Pohvalil je tudi delo vseh ostalih, ki so sodelovali v pripravah za začetek meseca ramazana.

Spahic_3.jpg

 

Potem je sledil teravih-namaz (večerna ramazanska molitev), ki ga je vodil Hafiz Ismet Spahić. Po molitvi je spregovoril zbranim vernikom. Najprej je čestital, ker smo v Slovenijo dobili muftija v osebi Nedžada Grabusa. Spomnil je, da je bil njegov profesor v srednji šoli toda njegov učenec je toliko napredoval, da bi on lahko danes učil od njega. Potem je čestital nakup objekta na Pržanu. To je, po njemu, pomemben korak za nadaljnje delovanje Islamske skupnosti v Sloveniji. V nadaljevanju je govoril o vrednotah meseca ramazana, njegovem pomenu v življenju vsakega vernika in vernice, dolžnostih vernikov in vernic, pomenu zekata in sadekatu-l-fitra in drugo.

Spahic_2.jpg