aziz_3.JPG

HAFIZ AZIZ ALILI V LJUBLJANI

Ljubljana, 05. oktober 2007, (MINAS) – V petek, 05. oktobra 2007 oziroma 23. ramazana 1428 P.H. je džemat Ljubljano obiskal eden od najboljših interpretatorjev Kur'ana v svetu hafiz Aziz Alili.

aziz_1.JPG

V Ljubljano je prispel pred iftarjem (ramazanska večerja) in je skupaj z ostalimi verniki večerjal v Restavraciji Saraj v Ljubljani. Pred tervih-namazom (večerna ramazanska molitev) je, na svoj poseben način, interpretiral Kur'an. Nekaterim vernikom in vernicam, ki so ga poslušali so solze tekle same. To lahko doživijo samo tisti, ki resnično verujejo v Boga oziroma tisti, ki razumejo pomen branja Kur'ana kot Božje besede.

 

Hafiz Aziz Alili je vodil molitev (teravih-namaz) in potem je nagovoril prisotne. V svojem govoru je pozval vernike in vernice, da izkoristijo preostanek meseca ramazana za obračun svojih dejanj posebej pa v mesecu ramazanu. Opozoril je na predpis sadekatu-l-fitra (materialna obveza v mesecu ramazanu) in predpis zekata kot četrte islamske praktične dolžnosti, ki se plačuje 2,5% od skupnega imetja, ki je bilo v preteklem letu višek.

 

azizi_4.JPG

Potem je muallima Lamija Alili kot ena od najboljših vero učiteljic s tega področja imela predavanje za članice Ženskega združenja Zemzem. Govorila je o vrednotah meseca ramazana, vzgoji otrok, in ostalih temah, ki so bile zanimive za to priložnost.