bk2.jpg

BAJRAMSKO KOSILO

V soboto, 20.10. 2007 je Žensko združenje Zemzem, v Restavraciji Saraj,  organiziralo že tradicionalno Bajramsko kosilo. To leto smo bile še posebno presenečene, saj tolikšen odziv nismo pričakovale.

Čast nam je bilo, da so Bajramsko kosilo obogatile prisotne gošče, ga. Sadika Grabus, soproga ljubljanskega muftija, ga. Refika Talić, sporoga BH veleposlanika in soproga egiptovskega veleposlanika v Republiki Sloveniji.

 

bk3.jpg

 

Seveda pa ni vse ostalo samo pri hrani. Ob tej priložnosti je nekaj članic Ženskega združenja Zemzem pripravilo poseben program. Tekmovanje v petju ilahij (duhovne pesmi) je bila ena od točk, v kateri so članice uživale, dokazovale katera je najboljša in se pri tem potegovale za prva tri mesta.

 

bk4.jpg

Drugi del programa je vseboval dvajset preprostih vendar težkih vprašanj, na katera so morale pravilno odgovoriti in pri tem so bile nagrajene za pravilen odgovor. Npr., eno od vprašanj je bilo: registracijska številka na vašem avtomobilu, za pravilen odgovor so morale pokazati ali imajo v svojih denarnicah moževo sliko itd. Vsekakor je bil program zelo pester in zabaven.

 

 bk5.jpg

Na koncu smo se vse posladkale s komaj pečenim kostanjem in druženje se je počasi privedlo koncu.