gospodarstveniki.jpg

SREČANJE Z GOSPODARSTVENIKI

 

Ljubljana, 08. junij 2007 (MINAS) – V četrtek, 07. junija 2007 se je mufti Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem srečal z desetimi ljubljanskimi gospodarstveniki v Grosupljem.

 

Ob tej priložnosti je mufti Nedžad Grabus predstavil Islamsko skupnost, njeno vlogo v družbi v kateri živimo kot tudi različne projekte s katerimi se ukvarja. Izpostavil je projekt izgradnje džamije v Ljubljani. Predstavil je gospodarstvenikom potek pridobivanja zemljišča za izgradnjo Islamskega kulturnega centra v Ljubljani. Poudaril je pomembnost organiziranosti muslimanov v Sloveniji, ko govorimo o džamiji, ker je to projekt, predvsem, muslimanov, ki živijo v Sloveniji.gospod.jpg

 

Na koncu je seznanil prisotne o projektu nakupa vakufske hiše in zemljišča v Vnanjih Goricah, Brezovica pri Ljubljani. Povedal je tudi, da bo ta projekt kmalu zaključen.

 

Prisotni gospodarstveniki so obljubili pomoč Islamski skupnost v RS v mejah njihovih zmožnosti. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo g. Safetu Ljubijankiću, ki je organiziral to srečanje.

 

Srečanju je prisostvoval veleposlanik BiH v Sloveniji Nj.eksc. Izmir Talić.