TRIBUNA V LJUBLJANI

CIMG0030.JPGTRIBUNA V LJUBLJANI

Ljubljana, 07. marec 2007, (MINAS) – V nedeljo, 04. marca 2007 je Žensko združenje Zemzem v sodelovanju z Odborom Islamske skupnosti Ljubljana organiziralo prvo mesečno tribuno v Ljubljani v dvorani Visoke šole za upravljanje in poslovanje.

TRIBUNA V LJUBLJANI

V uvodnem govoru so organizatorji povedali, da želijo povečati aktivnosti v džematu Ljubljana predvsem pa v izobraževalnem segmentu. Zato so, v skladu s prvim stavkom poglavja (sure) Alek, ki spodbuja učenje, začeli s projektom javne tribune, ki bo organizirana enkrat mesečno. Na tribuni bodo gostili različne predavatelje iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine itd.

 

Na prvi tribuni je bil prikazan Film o genocidu v Srebrenici kot priprava na obisk Ženskega združenja Zemzem, 10. in 11. marca 2007 v Srebrenici, ki bodo obiskale Spominski center v Potočarjih, gospo Fato Orlović na čigavem dvorišču je zgrajena pravoslavna cerkev in v nedeljo, 11. marca se bodo pridružile ženskam iz Srebrenice, ki vsakega enajstega v mesecu s shodom v Tuzli opozarjajo, da se je v Srebrenici zares zgodil genocid.

 

V petek, 02. marca 2007 na džuma-namazu (petkova molitev) v Ljubljani je na predlog muftija Nedžada Grabusa zbrana denarna pomoč za žensko združenje Žene Srebrenice in gospo Fato Orlović. Članice Zemzema bodo zbrana sredstva vročile ženskem združenju Žene Srebrenice in Fati Orlović.

 

Prvi gost tribune v Ljubljani je bil mufti Islamske skupnosti v RS mag. Nedžad Grabus, ki je govoril o Islamski skupnosti v RS, njenih nalogah, prednostih, pomanjkljivostih in ciljih kar je izzvalo prijeten razgovor med predavateljem in poslušalci.

 

Na koncu se je mufti Nedžad Grabus zahvalil Ženskem združenju Zemzem za vse njihove splošno koristne projekte in prizadevanja, ki pomagajo Islamski skupnosti v RS v njenem delovanju. Kot znak zahvale je predal predsednici Združenja Esmi Ferizović album fotografij s Festivala bosanske hrane, ki ga je Zemzem pred kratkim organiziral.