Deveta redna seja mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji

V četrtek, 10. novembra 2022, je v Ljubljani potekala deveta redna seja mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, kateri je predsedoval mufti mag. Nevzet ef. Porić. Seje so se udeležili člani mešihata Nazif ef. Topuz, Haris Muratagić, Sead ef. Karišik, Zinaid ef. Mahmutagić in administrativni sodelavec mešihata Nevres ef. Mustafić ter Riad ef. Subašić.

Mešihat se je seznanil z informacijo o odplačilu zemljišča na katerem se bo gradil objekt v džematu Koper in sprejel sklep s katerim je pohvalil delo koprskega glavnega imama Samirja ef. Jusića in izvršnega odbora Islamske skupnosti Koper. Mešihat se zahvaljuje vsem članom Islamske skupnosti, ki so pomagali pri odplačilu zemljišča za bodoči objekt vakufa v Sloveniji, za katerega je bil bil že plačan komunalni priključek in je trenutno v izdelavi izvedbeni projekt. Gradbeno dovoljenje naj bi pridobili kmalu.

Mešihat se je seznanil z informacijo o objektu vakufa v džematu Maribor in pridobitvi gradbenega dovoljenja ter sprejel sklep s katerim je pohvalil delo mariborskega glavnega imama Zinaida ef. Mahmutagića in izvršnega odbora Islamske skupnosti Maribor v povezavi s tem projektom. Glede na to, da se izvedbeni projekt bliža koncu, se pričakuje, da se bodo kmalu pričela tudi gradbena dela na samem objektu.

Mešihat se je seznanil z informacijo o infrastrukturnem projektu v džematu Jesenice ter vakufskem stanovanju v džematu Kranj.

Mešihat se je seznanil z informacijo o izobraževalnih projektih za imami, ki so bili organizirani v preteklem obdobju, in informacijo o načrtovanih aktivnostih v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana ter informacijo o izvajanju in izboljšanju mektebskega pouka.