Peta radna seja mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji

V sredo, 16. februarja 2022, je v Ljubljani potekala peta redna seja mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, kateri je predsedoval mufti mag. Nevzet Porić. Seje so se udeležili člani mešihata Nazif Topuz, Haris Muratagić, Sead Karišik in Zinaid Mahmutagić ter administrativni sodelavec mešihata Nevres Mustafić.

Na seji so obravnavali in sprejeli poročilo o delu in finančno poročilo mešihata za leto 2021, kot tudi načrt dela ter finančna načrta mešihata in odborov Islamske skupnosti za leto 2022. Prav tako je mešihat obravnaval in sprejel poročila o delu in finančna poročila za leto 2021 ter vsebinsko-finančne načrte za leto 2022 ustanov oziroma organizacij (Zavod Halal, Vakuf, Humanitarna organizacija Merhamet in Kapya d.o.o.), ki delujejo v okviru Islamske skupnosti.

Na seji so obravnavali tudi priprave na začetek meseca ramazana, ki se začne v soboto, 2. aprila 2022. Prav tako je mešihat sprejel načrt izvedbe mektebskega tekmovanja, zaključnih izpitov (hatmi) in drugih vprašanj v povezavi z organizacijo mektebskega pouka.