Direktor urada za verske skupnosti dr. Gregor Lesjak na sestanku z muftijem in imami

Sastanak imama 4 prikaznaV torek, 10. marca 2015, je direktor Urada za verske skupnosti Vlade Republike Slovenije dr. Gregor Lesjak sodeloval na rednem mesečnem sestanku imamov Islamske skupnosti z muftijem dr. Nedžadom Grabusom.

Dr. Lesjak je predstavil delovanje Urada za verske skupnosti, trenute projekte in podobno. Nato so se imami z direktorjem urada pogovarjali o ureditvi posebne prehrane za otroke v vrtcih, šolah, bolnišnicah itd. Pogovorjali so se tudi o ureditvi pokopališč, duhovni oskrbi v zaporih, vojski in bolnišnicah.

Ugotovljeno je bilo, da obstajajo številne težave, ki jih je treba skupaj reševati. Zdaj je Urad za verske skupnosti v sklopu Ministrstva za kulturo in s tem so se povečale pristojnosti urada, saj se ukvarjajo z versko svobodo in s človekovimi pravicami. Urad je postal tudi upravni organ. Je organ, ki legitimno odloča v upravnih postopkih. Urad je vstopna točka za verske skupnosti v kontaktih z državo. Cel kup je nerešenih vprašanj med Islamsko skupnostjo in državo, ki jih bo treba reševati.