Islamska skupnost in MDD Merhamet v sodelovanju z društvi in prostovoljci poslali prve konvoje pomoči v BIH

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji in MDD Merhamet sta v sodelovanju z društvi in prostovoljci poslala prve konvoje pomoči v BiH. V Velenju je bilo zbrana večja količina oblek, obutve, hrane in ostalih pripomočkov in sicer se je v enem samem dnevu nabralo za dva velika tovornjaka pomoči, ki sta že prispela v BiH.

Iz Celja se je prav tako odpravil na pot en velik tovornjak pomoči proti BiH. V jutranjih urah bo prispel na cilj.V Ljubljani, na Jesenicah, v Novem mestu, Mariboru, Postojni, Kopru, Sežani in Škofji Loki se še vedno zbira pomoč, ki bo tudi v kratkem poslana v BiH.

MDD Merhamet vse svoje aktivnosti usklajuje z odgovornimi ustanovami v BiH in na takšen način preko lokalnih organizacij deluje kjer je to najbolj potrebno.

MDD Merhamet Slovenija in Islamska skupnost v RS se želita zahvaliti vsem, ki so se na kakršenkoli način vključili v akcijo in poziva tudi ostale, da prispevajo v mejah svojih zmožnosti. Islamska skupnost se posebej zahvaljuje imamom, predsednikom in članom izvršilnih odborov kot tudi ostalim prostovoljcem, ki so pomagali pri zbiranju in pošiljanju pomoči.

Ob zbiranju osnovnih potrebščin, poteka tudi zbiranje denarnih sredstev saj so ta enako nujna in potrebna. Zato pozivamo, da se tudi na tak način odzovemo in pomagamo prizadetim območjem v BIH.

Sredstva lahko nakažete na račun humanitarne organizacije MDD Merhamet št:

Muslimansko dobrodelno društvo Merhamet

 
Grablovičeva ulica 14
 
1000 Ljubljana
 

SI56 0204 2025 6307 415

 

SKLIC: SI00 19052014

 
NLB banka d.d.
 
S pripisom: POMAGAJMO BIH