travnicki2

TRAVNIČKI MUFTI OBISKAL ISLAMSKO SKUPNOST

V petek, 22. februarja 2013, je Islamsko skupnost obiskal mufti mag. Nusret Abdibegović skupaj z ravnateljem Elči Ibrahim-pašine medrese in učenci Medrese.

 

Ob tej priložnost se je zbralo veliko število članov Islamske skupnosti na čelu z muftijem dr. Nedžadom Grabusom, ki so se odzvali povabilu za druženja s travniškim muftijem.

travnicki3

Dvorana Averroes je bila premajhna, da sprejme vse tiste, ki so prišli na druženje z muftijem

Mufti mag. Nusret Abdibegović je prisotne nagovoril in v svojem nagovoru je razložil poreklo Bošnjakov, njihovo zgodovino, dotaknil se je tudi trenutne politične situacije v BiH, popisu prebivalstva na katerega se pripravlja Bosna in Hercegovina, razložil je tudi pomen bosanskega jezika in drugo. Mufti Abdibegović se je zahvalil za prijetno in iskreno dobdrodošlico domačinom v Sloveniji.

travnicki1

Mufti mag. Nusret Abdibegović in prof. Dževdet Šošić

Pevski zbor Elči Ibrahim-pašine medrese na čelu s prof. Lejlo Bešo-Haskić je s preprevanjem ilahij (pobožnih pesmi) popestril večer oz. druženje z muftijom Abdibegovićem.

travnicki4

Ženski pevski zbor Elči Ibrahim-pašine medrese

Prisostne je nagovoril tudi mufti dr. Nedžad Grabus, ki je izrazil svoje zadovoljstvo, da smo lahko gostili muftija Abdibegovića in njegove sodelavce. Obljubil je enoletno štipendijo za učenko medrese, ki jo bo določil kolektiv Medrese, kar so nekateri člani Islamske skupnosti takoj realizirali. Štipendijo je izročil mufti dr. Nedžad Grabus, sprejel pa jo je ravnatelj Dževdet Šošić.

travnicki

Mufti dr. Nedžad Grabus in ravnatelj prof. Dževdet Šošić ob izročitvi štipendije

Po druženju v prostorih Islamske skupnosti je delegacija iz Travnika nadaljevala pot proti Nemčiji kjer so bili povabljeni, da sodelujejo na manifestaciji »Noč Kur’ana«.