mb_mladina

V MARIBORU PREDAVANJE ZA MLADE O MUHAMMEDU, A.S.

V soboto, 19. januarja 2013, je v prostorih Islamske skupnosti v Mariboru potekalo predavanje za mlade o Muhammedu, (Bog naj ga blagoslovi in mu podari mir). Predavala sta muftijev namestnik Ibrahim Malanović in imam Zinaid Mahmutagić.

 

Ker se nahajmo v mesecu rebiu-l-evvelu, mesecu v katerem se je rodil Muhammed, a.s. smo se v Mariboru odločili, da organiziramo predavanje za mlade.

Zinaid Mahmutagić je mladim govoril o življenju Muhammeda, a.s., ter jim citiral in govoril o kur’anskem stavku v katerem je rečeno, da v Božjem Poslancu imamo popoln vzor. Ob koncu je spregovoril tudi o mladih v džematu Maribor in apeliral, da se v druženja vključijo vsi skupaj in da poskušajo pripeljati tudi tiste, ki doslej nikoli niso bili deležni skupnih druženj.

mb_mladina

Ibrahim Malanović je v svojem govoru izpostavil Muhammeda, a.s., kot avtoriteto in učitelja v vseh pogledih življenja. Govoril je o tem, da je bil Muhammed, a.s., najboljši človek in Allahov Poslanec; ker je bil oče, vsi poslanci pa niso bili očetje, bil je mož, vsi poslanci niso bili možje. Muhammed, a.s., je poslan vsem ljudem in svetovom do Sodnega dne. Bil je vzgojitelj, učitelj, pobožnjak, skromnež, potrpežljiv in milosten.

Zbrani mladi, ki jih je bilo okrog petdeset, so po predavanju nadaljevali druženje.

Zinaid Mahmutagić