web

OB MILIJONTEM OBISKU SPLETNE STRANI ISLAMSKE SKUPNOSTI

Spletna stran Islamske skupnosti deluje že nekaj let. To je uradna spletna stran Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Je zelo pomemben vir informacij tako za člane Islamske skupnosti kakor tudi za širšo javnost.

To je tudi eden od uspešnejših projektov muftija dr. Nedžada Grabusa, ki vodi Islamsko skupnost v Sloveniji od 1. junija 2006. Po njegovem prevzemu vodenja Islamske skupnosti smo se lotili tega zahtevnega projekta. Pri tem nam je pomagal g. Nedim Trumić, ki je postavil prvo spletno stran Islamske skupnosti. Kasneje je zadevo tehnično urejal g. Nermin Žilić. Skupaj z g. Adnanon Merdanovićem sta postavila spletno stran v današnji obliki. Glavni in odgovorni urednik od njenega začetka je bil sekretar Islamske skupnosti Nevzet Porić, ki je za spletno stran prispeval večino člankov, obvestil in vsega ostalega. Lahko rečemo, da sta, predvsem iz ljubezni do dela in Islamske skupnosti, mufti dr. Nedžad Grabus in sekretar Nevzet Porić skrbela za ta projekt. Predvsem je sekretar Nevzet Porić pisal novice in obvestila v vseh priložnostih, podnevi, ponoči, ob vikendih, na službenih potovanjih. Vse to zaradi boljše informiranosti članov Islamske skupnosti in širše javnosti.

web

Trenutno je v pripravi nova podoba spletne strani Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Ko bomo imeli več informacij o tem projektu, vas bomo o tem pravočasno seznanili.

No, glede na to da nas je ogromno ljudi klicalo in spraševalo zakaj, nimamo nikakršnih informacij v bosanskem jeziku (predvsem iz BiH, Hrvaške in diaspore), smo postavili vzporedno spletno stran Islamske skupnosti, in sicer www.islamska-zajednica.si, kjer smo začeli objavljati informacije v bosanskem jeziku. To si lahko ogledate na tej povezavi.

Ker je nemogoče ugotoviti kdo je je bil milijonti obiskovalec naše spletne strani, smo se odločili zastaviti nagradna vprašanja ob milijontem obisku, ki vam lahko prinesejo dobro in kvalitetno darilo.

Podelili bomo tri knjige za pravilne odgovore na spodnja vprašanja. Odgovore lahko pošljete po elektronski pošti na naslov mesihat@islamska-skupnost.si do 17. decembra 2012.

 

1. Kdaj je začela delovati spletna stran Islamske skupnosti?

a) 2006
b) 2007
c) 2008
d) 2009

2. Kaj pomeni v prevodu del kur’anskega stavka »Festebiku-l-hajrat« kot moto naše spletne strani?

a) Vsako dobro delo
b) Dobro delo je vrednota vsakega vernika
c) Tekmujte v dobrem
d) Isčite dobra dela

3. Kje se v Kuranu nahaja del kur’anskega stavka »Festebiku-l-hajrat«?

a) El-Beqara 255
b) El-Hašr 21
c) El-Maida 48
d) En-Nahl 90

 

4. Kdo je odgovorni uredni spletne strani?

a) Haris Muratagić

b) Nevzet Porić

c) Samir Jusić

d) Mufti dr. Nedžad Grabus

 

5. Katera je najstarejša novica na spletni strani?

a) Podpisovanje sporazuma z Vlado RS o pravnem položaju Islamske skupnosti v RS

b) Islam in muslimani danes

c) Mufti dr. Nedžad Grabus pri predsedniku Vlade Borutu Pahorju

d) Poročilo State  Departmenta o spoštovanju človekovih pravic v letu 2008

Ob milijontem obisku spletne strani Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji bomo pripravili pogovor o tem mediju in sicer v četrtek, 20. decembra 2012, ob 18:30 uri v prostorih Islamske skupnosti, Cesta Andreja Bitenca 70 v Ljubljani. Spregovorili bomo o nastanku in delovanju uradne spletne strani Islamske skupnosti v RS. Vabljeni!

Haris Muratagić