p1080501

SAKIB ef. HALILOVIĆ NA OBISKU V LJUBLJANI

Kot je bilo napovedano se je v petek, 18. maja 2012, v Ljubljani mudil glavni imam Islamskega bošnjaškega centra Cirih Sakib ef. Halilović. Imam Sakib Halilović je glavni imam v džematu Schlieren oz. v Islamskem bošnjaškem centru Cirih in je v preteklih dvajsetih letih naredil ogromno za Islamsko skupnost v Švici ter s svojim delom postavil standarde v imamskem poslu. Pred osamosvojitvijo Republike Slovenije je delal v Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji in sicer na Jesenicah.

 

V Ljubljani je vodil džumo-namaz (petkova molitev) in nagovoril zbrane vernike. V uvodnem delu je najprej mufti dr. Nedžad Grabus spregovoril nekaj besed o Sakibu ef. Haliloviću. Zahvalil se mu je za dosedanjo pomoč Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji pri projektu izgradnje džamije in izrazil svoje zadovoljstvo, da se je odzval njegovemu povabilu. V nadaljevanju je Mufti spomnil na dejstvo, da se počasi približujemo mesecu ramazanu in svetoval zbranim vernikom, da začnejo s pripravami na ta sveti mesec.

 

Sakib ef. Halilović je najprej izrazil svoje zadovoljstvo za izkazano zaupanje, da vodi džumo-namaz (petkovo molitev) v Ljubljani. Presenetilo ga je impozantno število prisotnih vernikov. V svojem nagovoru je izpostavil enotnost vernikov in skupno sodelovanje med muslimani. Povedal je da so verniki iz njegovega džemata skupaj z njim ponosni, da so simbolično sodelovali pri projektu izgradnje džamije v Ljubljani. Obljubil je da bodo ostali v tem projektu do njegovega zaključka. V nadaljevanju je spregovoril o nekaterih življenjskih vrednotah. Vse skupaj je povezal s kratkim kur’anskim poglavjem El-Asr (Čas) v katerem Vzvišeni Bog pravi: »Pri času! Človek zares izgublja, razen tistih, ki verujejo in delajo dobro, se med seboj spodbujajo, k Resnici in k potrpežljivosti!«