fotografija 3

V LJUBLJANI ORGANIZIRANA MEDNARODNA KONFERENCA MEDKULTURNI DIALOG – PRAKTIČNA IZMENJAVA; MAJHNE EVROPSKE DRŽAVE, PRIPRAVITE SE NA GLOBALIZACIJO: IZZIVI RAZNOLIKOSTI IN SODELOVANJE

V Ljubljani je, 30. novembra 2011, potekala mednarodna konferenca Medkulturni dialog – praktična izmenjava; Majhne evropske države, pripravite se na globalizacijo: izzivi raznolikosti in sodelovanje, ki jo je organizirala Platforma za medkulturno Evropo v sodelovanju z organizacijami članicami med katerimi so Kulturno umetniško društvo Pozitiv iz Ljubljane, Mestna občina Ljubljana itd.

Na konferenci je sodeloval mufti dr. Nedžad Grabus. Konferenca je potekala v sejni dvorani Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana.

Poleg drugih zanimivih tem so se udeleženci konference dotaknili vprašanja izgradnje džamije. Zgodovinski, politični in administrativno-pravni pogled glede projekta izgradnje džamije je predstavil mufti dr. Nedžad Grabus. Arhitekturne načrte oz. projekt, ki je zmagal na nedavnem natečaju je predstavil prof. Vaso Perović, eden od avtorjev projekta Islamskega verskega in kulturnega centra v Ljubljani.

Sledila je zanimiva razprava o vprašanju džamije, položaju muslimanov in razumevanju islama na Zahodu v kateri je mufti Grabus pojasnil svoje poglede na našteta vprašanja.