amber_naslovna

IZŠLA JE NOVA ŠTEVILKA AMBERJA

Amber je interno glasilo Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, ki izhaja občasno. Pred začetkom meseca ramazana je izšla številka 4. Od danes, 29.7.2011, je Amber dostopen v prostorih Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

V tej številki je projekt izgradnje džamije postavljen v središče glede na to, da je Islamska skupnost v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana objavila, 30. junija 2011, Mednarodni anonimni idejno projektni natečaj za Islamski versko kulturni center v Ljubljani. Poleg tega je v četrti številki internega glasila predstavljen ramazan, mesec posta in Kur’ana. Amber vsebuje tudi dva intervjuja. Prvi z gospo Barbaro Hočevar Balon, prijateljico in simpatizerko Islamske skupnosti v Sloveniji  in drugi s hafizom Abbasom Jahja, poznavalcem islamske duhovne glazbe. S ponosom objavljamo portret z r. Abdi Aliriza, ki nas je zapustil, 14. julija 2011. Poleg naštetega si boste lahko prebrali nekoliko nasvetov kako organizirazi bajramsko kosilo. Tudi najmlajši bodo imeli priložnost prebrati kako preživeti ramazan in dočakati Bajram. Predstavili smo tri knjige Islamske skupnosti: Sožitje je naša pot avtorja muftija dr. Nedžada Grabusa, Ilmihal v slovenščini, ki ga je priredil Ibrahim Malanović in Kuharico slovenskih Bosank, ki jo je izdalo Žensko združenje Zemzem. V tej številki Amberja vsekakor so zelo pomembna mnenja bralcev, ki so povedali  kaj si mislijo o dosedanjih številkah našega časopisa.

Vsi tisti, ki bodo dobili Amber v roke se bodo prepričali, da je ta številka Amberja dobro pripravljena tako vsebinsko kot oblikovno. Uživajte v branju.