sejem-bosna-2

V KOPRU ZADIŠALO PO BOSANSKIH SPECIALITETAH

V soboto, 23.10.2010, je v koprski Taverni potekal Festival bosanske hrane in kulture, v organizaciji Ženskega združenja Bedem iz Kopra.

Dogodek se je začel  z nagovorom predsednice združenja, ki je zbrani množici predstavila delovanje in cilje Ženskega združenja Bedem. V nadaljevanju je nastopilo Društvo Behar z dvema koreografijama folklore v spremljavi spretnega harmonikaša, ki je zaigral tudi nekaj sevdalink.

Med dogajanji je svoje mesto našla  delavnica  o pripravi bureka od gnetenja testa do peke. Gospa spretnih rok, je  pritegnila pozornost in veliko zanimanje prisotnih. Ves čas dogajanja je bilo  na številnih  lepo okrašenih stojnicah  v bosanskem stilu,  možno kupiti tradicionalne bosanske sladke (baklavo, hurmašice, tufahije,…) in slane jedi (razne pite, sogan dolma, bamija,…) najbolj obiskana je bila stojnica, kjer so pripravljali prave bosanske čevapčiče v lepinji.

Namen festivala je bil,  predstaviti  širši javnosti bosansko kulinariko in kulturo. To  je tudi uspelo, kajti festival je bil zelo obiskan. Žensko združenje Bedem so  obiskovalci prepoznali s prejšnjih dogodkov, kjer so predstavljale bosansko kulinariko. Pohvaljene so bile na samem dogodku s strani obiskovalcev, posebej pa so bile pridne članice združenja ponosne na pohvale s stani Mestne občine Koper, Zveze kulturnih društev  MOK, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Koper  in vsekakor s strani Islamske skupnosti – Odbora Koper, za odlično in uspešno izpeljan dogodek.

Združenje Bedem se zahvaljuje vsem,  ki so pomagali pri realizaciji tega projekta, posebej pa predsedniku IS Odbora Koper hadži Zijadu Svraki, gospodu Nerminu Hodžiću, Izudinu Hadžiću in  Kasimu Hadžiću, ki so nam ves čas dogajanja stali ob strani.

Naslednje leto se bo festival odvijal 5.6.2010 prav tako v koprski Taverni. Več informacij lahko dobite preko elektronske pošte zz.bedem@gmail.com ali na telefonsko številko 030308428.

sejem-bosna-1

sejem-bosna-2

sejem-bosna-3

sejem-bosna-4