zagreb2

SVEČANA MATURANTSKA AKADEMIJA V ZAGREBŠKI MEDRESI

Zagreb, 22. maj 2010, (MINAS) – V soboto, 22. maja 2010, je bila v Islamskem centru Zagreb organizirana svečana maturantska akademija 15. generacije maturantov Zagrebške medrese »Dr. Ahmed Smajlović«.

Svečanosti so se udeležili tudi predstavniki Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, mufti dr. Nedžad Grabus, muftijev namestnik Ibrahim Malanović, tajnik Nevzet Porić, škofjeloški imam Ifet ef. Suljić in novogoriški imam Redžep Hodžić. Svečanosti so se udeležili tudi številni verniki in vernice iz Slovenije.

V 15. generaciji se je šolal en dijak in dve dijakinji iz Slovenije: Nadin Zubović, Amina Hodžić in Neira Muhtari. Vsi trije so uspešno zaključili šolanje. Neira Muhtari je dosegla najboljše rezultate in si prislužila status zlatega maturanta.

To je bila zadnja generacija Zagrebške medrese »Dr. Ahmed Smajlović«, ki je delovala od leta 1992. do danes. Zaradi preregistracije šole v Islamsko gimnazijo je Zagrebška medresa »Dr. Ahmed Smajlović« s 15. generacijo zaključila svoje delo. Po besedah odgovornih je Medresa dala zelo dobre rezultate. Ponosni so na vse tiste, ki so se šolali v njej in, ki danes delajo na vseh področjih delovanja Islamske skupnosti na splošno v Evropi in nekaterih čez atlantskih državah. Vključno s tremi že omenjenimi maturanti je Zagrebško medreso končalo 19 oseb iz Slovenije v času njenega delovanja.

Zbrano glavo množico je nagovoril tudi mufti dr. Nedžad Grabus. V zelo jedrnatem nagovoru se je zahvalil zagrebškemu muftiju Ševki Omerbašiću in celotni Islamski skupnosti na Hrvaškem za pomoč, ki so jo nudili Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji pri izobraževanju kadra. Zahvalil se jim je tudi za druge oblike pomoči, ki so jo v preteklosti nudili Islamski skupnosti v Sloveniji. Povedal je še, da je trenutno pet oseb vključenih v delo Islamsko skupnosti v Sloveniji, ki so končali Zagrebško medreso »Dr. Ahmed Smajlović«. Čestital je vsem maturantom posebej pa Neiri Muhtari, Amini Hodžić in Nadinu Zuboviću za dosežen uspeh. Vsem skupaj pa je svetoval naj nadaljujejo svoje šolanje. Tudi staršem maturantov je izrazil iskrene čestitke.

UREDNIŠTVO SPLETNE STRANI SE PRIDRUŽUJE ČESTITAM VSEM MATURANTOM IN MATURNATKAM POSEBEJ PA AMINI HODŽIĆ, NEIRI MUHTARI IN NADINU ZUBOVIĆU.

zagreb1

zagreb2

zagreb3

zagreb4

zagreb5