hatme_kranj1

HATME V DŽEMATU KRANJ

 

Kranj, 15. maj 2010, (MINAS) – V soboto, 15. maja 2010, so bile organizirane 7. Hatme (svečanost ob koncu verouka) v džematu Kranj. Hatme so uspešno opravili:

 

1. Bajrektarević Amra

2. Feratović Sabina

3. Nazić Aida

4. Talić Melina

5. Zukanović Ajda

6. Čauš Haris

7. Smajić Ervin

Omenjena skupina je obiskovala verouk pet let. V tem času so naučili osnove svoje vere, kako se opravlja petdnevna molitev, v celoti so prebrali Kur’an v originalu (arabščini) in to so tudi na svečanosti praktično pokazali.

Ob tej priložnosti so se v Kranju, poleg staršev, sorodnikov in prijateljev omenjenih otrok, zbrali številni imami na čelu z muftijem dr. Nedžadom Grabusom, ki je tudi nagovoril prisotne. Poudaril je pomembnost verske vzgoje posebej pa v okolju kjer živimo. Hatme ne pomenijo konec verouka je povedal. Zato je prosil starše in otroke, da tudi v prihodnje nadaljujejo z veroukom. Mufti Grabus se je v svojem nagovoru dotaknil tudi projekta izgradnje džamije v Ljubljani. Pozval je zbrane, da se vključijo v akcijo zbiranja denarja za odplačilo zemljišča. Svoj nagovor je sklenil s čestitko imamu Rami Muzaferoviću za odlično pripravo otrok za hatme.

TUDI UREDNIŠTVO SPLETNE STRANI ČESTITAK OTROKOM, NJIHOVIM STARŠEM, IMAMU IN VODSTVU DŽEMATA KRANJ ZA USPEŠNE HATME

hatme_kranj1

hatme_kranj2

hatme_kranj3