MUFTI DR. NEDŽAD GRABUS ČESTITAL NOVEMU NADŠKOFU IN METROPOLITU DR. ANTONU STRESU

Ljubljana, 28. novembr 2009 (MINAS) – Novoimenovanemu ljubljanskemu nadškofu metropolitu dr. Antonu Stresu je čestital mufti dr. Nedžad Grabus in mu zaželel veliko uspeha pri opravljanju nove funkcije. Izrazil je prepričanje, da bodo dobro sodelovali še naprej.


Sodelovanje med Rimskokatoliško cerkvijo in Islamsko skupnostjo v Sloveniji je bilo v preteklem obdobju zaznamovano z dialogom, medsebojnim razumevanjem, spoštovanjem in ohranjanjem skupnih vrednost, kot so vrednota etike, vrednota spoštovanja Boga ali vrednota spoštovanja soseda, je zapisal mufti.


“To so samo nekatere naše skupne vrednote, na katerih lahko razvijamo dialog, od katerega bodo imeli koristi vsi državljani Republike Slovenije,” je navedel.


“Vi ste neštetokrat pokazali svojo naklonjenost dialogu, sodelovanju in razumevanju drugačnosti,” je poudaril mufti. Pri tem je izrazil prepričanje, da bodo dobro sodelovali še naprej in skupaj delali za boljši jutri vseh državljank in državljanov.


“Pričakujem, da boste tudi na novi funkciji še naprej krepili omenjene vrednote na način, kot ste to počeli do sedaj,” je še zapisal mufti.


Celotno muftijevo čestitko si lahko preberete TUKAJ!