sarajevo1.jpg

V SARAJEVU ORGANIZIRAN IFTAR ZA DONATORJE IN SIMPATIZERJE PROJEKTA IZGRADNJE DŽAMIJE V LJUBLJANI

Sarajevo, 07. september 2009, (MINAS) – V ponedeljek, 07. septembra 2009, je bil v Hotelu Bosnia v Sarajevu organiziran iftar (večerja ob koncu posta) za nekatere donatorje in simpatizerje projekta izgradnje Islamskega verskega in kulturnega centra oziroma džamije v Ljubljani. Na iftaru so bili prisotni v imenu Islamske skupnosti v Sloveniji mufti dr. Nedžad Grabus, njegov namestnik Ibrahim Malanović in tajnik Nevzet Porić.

 

Predstavniki Medžlisa Islamske skupnosti Sarajevo na čelu s predsednikom Jusufom Zahiragićem in glavnim imamom Feridom Dautovićem so zbrali akterje donatorske večerje, ki je bila organizirana v Zetri, 19. novembra 2008, za ljubljansko džamijo. To je bila priložnost, da se vsem skupaj zahvalimo za vse kar so naredili za Islamsko skupnost v Sloveniji.

 

Mufti dr. Nedžad Grabus je v svojem nagovoru povzel na kratko zgodovino projekta izgradnje džamije s poudarkom na zadnje leto in nakup zemljišča. Seznanil je prisotne z dosedanjim potekom akcije, trenutnim stanjem glede finančne situacije in načrti za prihodnost. Izrazil je svoje spoštovanje in zahvalo vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri zbiranju denarja za ljubljansko džamijo. Mufti Grabus pričakuje, da bodo še naprej delali na tem projektu, ker je to generacijski podvig ne samo muslimanov v Sloveniji temveč tudi celotne Islamske skupnosti.

 

V znak zahvale so prejeli priznanja Islamske skupnosti g. Denis Zvizdić, predsednik kantonalne skupščine Sarajeva, Radio Televizija Islamske skupnosti »BIR«, priznanje je prevzel direktor Remzija Pitić in Hilmo Selimović.

 

Zahvale Islamske skupnosti v Sloveniji so prejeli gospa Semiha Borovac, bivša županja Sarajeva, Mufid Memija, Gordan Memija, Šefkija Okerić, Bekir Haverić in Malik ef. Šljivo.

 

sarajevo1.jpg

 

sarajevo2.jpg

sarajevo3.jpg

sarajevo4.jpg