zakljuek bajrama_037.jpg

BAJRAMSKI SPREJEM V HOTELU SLON

 

Ljubljana, 21. september 2009, (MINAS) – V ponedeljek, 21. septembra 2009, je mufti dr. Nedžad Grabus organiziral tradicionalni Bajramski sprejem, ki ga organizira vsako leto ob Bajramu. Letos je bil sprejem organiziran v Hotelu Slon v Ljubljani.

 

Sprejema so se udeležili številni gostje med katerimi so bili varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašak Travnik, minister Boštjan Žekš, ki je tudi predsednik Vladine komisije za dialog z verskimi skupnostmi, državni sekretar Jožef Školč, direktor Urada za verske skupnosti Aleš Gulič, apostolski nuncij Santos Abbril Castello, številni veleposlaniki, ljubljanski župan Zoran Janković, slovenjgraški župan Matjaž Zanoškar, postojnski župan Jernej Verbič, odvetnik Miro Senica, predsednik Zbora Islamske skupnosti Refik Havzija, hafiz Aziz Alili imami, predsedniki izvršilnih odborov medžlisov in številni donatorji in simpatizerji Islamske skupnosti v Sloveniji.

Za kulturni del programa sta poskrbela hafiz Aziz Alili, ki je prepeval sufijske ilahije in Vlado Kreslin, ki je poleg svojih uspešnic zapel tudi sevdalinko.


Sponzor letošnjega sprejema je bil g. Fikret Makić, ki je pokril vse stroške sprejema. G. Fikret Makić je eden največjih donatorjev za nakup zemljišča za izgradnjo džamije v Ljubljani. Ob tej priložnosti se mu iskreno zahvaljujemo in prosimo Boga, da mu podari dobrega zdravja, obilo sreče in veliko uspeha v prihodnosti.

Mufti dr. Nedžad Grabus je ob tej priložnosti nagovoril prisotne. Celoten muftijev govor si lahko preberete tukaj.

zakljuek bajrama_002.jpg

 

zakljuek bajrama_004.jpg

zakljuek bajrama_005.jpg

zakljuek bajrama_010.jpg

zakljuek bajrama_011.jpg

zakljuek bajrama_014.jpg

zakljuek bajrama_015.jpg

zakljuek bajrama_017.jpg

zakljuek bajrama_021.jpg

zakljuek bajrama_022.jpg

 

zakljuek bajrama_025.jpg

 

zakljuek bajrama_026.jpg

 

zakljuek bajrama_028.jpg

 

zakljuek bajrama_030.jpg

 

zakljuek bajrama_032.jpg

 

zakljuek bajrama_034.jpg

 

zakljuek bajrama_037.jpg

 

zakljuek bajrama_038.jpg