velenje4.jpg

V VELENJU ZAPOSLEN NOVI IMAM

 

Ljubljana, 8. maj 2009, (MINAS) – V petek, 8. maja 2009, je prvo džumo namaz v džematu Velenje vodil imam Munzir Čelenka. Namreč, na podlagi razpisa Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji je bil zaposlen na mesto imama, hatiba in muallima v džematu Velenje Munzir Čelenka iz Šerići pri Zenici. Imam Munzir Čelenka je končal Gazi Husrev-begovo medreso v Sarajevu in diplomiral na Fakulteti za islamske znanosti v Sarajevo. Spada med boljše interpretatorje Kur’ana v Bosni in Hercegovini.

 

Džume-namaza oz. petkove molitve so se v Velenju udeležili mufti dr. Nedžad Grabus, tajnik IS Nevzet Porić in predsednik IOM Ljubljana h. Midhat Alagić.

V svojem nagovoru je mufti Grabus predstavil novega imama članom Islamske skupnosti v Velenju. Prepričan je da bo imam Čelenka opravičil njegovo zaupanje in zaupanje Mešihata IS, ki mu je bilo dano. Priporočil je članom IS, da pomagajo novemu imamu, ki je zelo mlad in ambiciozen. Od njega se pričakuje veliko toda odvisno bo tudi na kašen način ga bodo sprejeli člani IS in koliko mu bodo pomagali v tem zelo zahtevnem delu, je povedal mufti Grabus. Ob koncu je čestital najprej imamu Munziru Čelenki potem Izvršilnem odboru Medžlisa IS Velenje in članom džemata za nov začetek, ki bo sigurno pripomogel boljšem in kvalitetnejšem delu tega džemata. Zahvalil se je imamu Adnanu Merdanoviću, ki je v preteklem obdobju opravljal dolžnost imama v Velenju za predano, odgovorno in zanesljivo delo v džematu Velenje.

velenje1.jpg

 

velenje2.jpg

 

velenje3.jpg