ljubljana1.jpg

ORGANIZIRANA SKUPŠČINA DŽEMATA LJUBLJANA

Ljubljana, 21. februar 2009, (MINAS) – V soboto, 21. februarja 2009, je bila uspešno izvedena redna letna skupščina džemata Ljubljana.

 

 

V imenu Mešihata Islamske skupnosti v RS se je Skupščine udeležil mufti dr. Nedžad Grabus, njegov namestnik Ibrahim ef. Malanović, tajnik Nevzet Porić in član Mešihata g. Fahrudin Fazlić.

Predsednik IOM Ljubljana hadži Midhat Alagić je najprej predstavil poročilo IOM Ljubljana za leto 2009. Izpostavil je nekoliko pomembnih projektov IOM Ljubljana kot je adaptacija objekta v Pržanu, akcija zbiranja denarja za Islamski verski in kulturni center ter vključevanje novih članov v džemat Ljubljana. Po njemu je bilo leto 2008, leto uspešnih projektov.

Hadži Safet Jakupović je predstavil finančno poslovanje IOM Ljubljana. S pomočjo power point prezentacije je razložil tabelo prihodkov in odhodkov.

Imam Senad Karišik je predstavil poročilo o versko-izobraževalnih dejavnostih, ki jih je organiziral v preteklem letu. Natančno je predstavil vsako aktivnost v preteklem letu. Iz njegovega poročila se je dalo razbrati, da je bilo njegovo delo posvečeno predvsem izobraževalnim dejavnostmi kako tistih najmlajših tako tudi starejših članov Skupnosti.

Mufti dr. Nedžad Grabus je čestital predsedniku IOM Midhatu Alagiću in ostalim članom IOM Ljubljana: imamu Senadu Karišiku, h. Safetu Jakupoviću, h. Zilhadu Kudiću, h. Esadu Bajrektareviću, h. Sadiku Ramadaniju in g. Mensuru Makiću za dobro opravljeno delo v preteklem letu. Povedal je še, da ima IOM Ljubljana njegovo popolno zaupanje ter, da je vesel, da so v letu 2008, pokazali odgovornost v vodenju največjega džemata v Sloveniji.

Ibrahim ef. Malanović je tudi čestital za dosežene rezultate. Po njegovem mnenju je džemat Ljubljana hrbtenica Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Zato je uspeh džemata Ljubljana, uspeh tudi drugih džematov v Sloveniji.

Na koncu je sledila razprava in sprejemanje poročil IOM Ljubljana za leto 2008. Vsa poročila so bila enoglasno sprejeta.

ljubljana1.jpg

 

ljubljana2.jpg