ms1.jpg

MUHAREM SERBEZOVSKI IN JASMIN ČAUŠEVIĆ PODPIRATA IZGRADNJO DŽAMIJE

Ljubljana, 01. december 2008, (MINAS) – Dva zvezdnika na različnih poljih podpirata izgradnjo džamije v Ljubljani.

 

Jasmin Čaušević iz Škofje Loke s katerim se je mufti dr. Nedžad Grabus srečal v petek, 28. decembra 2008, v Škofja Loki je svetovni prvak v balinanju. Zanimal se je za projekt nakupa zemljišča, ki je predvideno za izgradnjo džamije. Obljubil je pomoč v mejah svojih možnosti pri realizaciji tega projekta. Pozval je tudi ostale športnike muslimane, da javno podprejo ta projekt kajti v Sloveniji je ogromno število športnikov, ki bi se lahko identificirali s tem objektom.

 

Tudi mufti dr. Nedžad Grabus pričakuje od ostalih športnikov muslimanov, da se vključijo v promocijo tega plemenitega dejanja. S svojo besedo v javnosti lahko razbijejo številne stereotipe in predsodke o muslimanih in džamiji v Sloveniji.

 

Drugi zveznik, ki je tudi zelo znan na tleh bivše Jugoslavije je g. Muharem Serbezovski. Znani glasbeni interpretator. S svojo pesmijo številne spominja na mladostniška leta in podobno. G. Muharem Serbezovski je pred časom prevedel Kur’an na romski jezik. Pred nekaj dnevi je diplomiral na Fakulteti za Islamske znanosti v Sarajevu.

 

Ob obisku svojega profesorja dr. Nedžada Grabusa, ljubljanskega muftija, je obljubil, da bo pomagal pri izgradnji džamije. Verjetno bo v prihodnosti organiziral dobrodelni koncert. Izkupiček pa bo namenil izgradnji džamije v Ljubljani.

 

Tudi drugi znani glasbeniki so obljubili, da bodo pomagali. V prihodnosti bomo organizirali velik donatorski koncert za izgradnjo džamije.

ms.jpg

 

ms1.jpg

 

ms4.jpg

 

ms5.jpg

 

ms3.jpg