svica3.jpg

MUFTI DR. NEDŽAD GRABUS S SVOJIMI SODELAVCI V ŠVICI

Ljubljana, 15. november 2008, (MINAS) – V petek in soboto, 14. in 15. novembra 2008, je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem in škofjeloškim imamom Ifetom Suljićem obiskal džemate v Švici in seznanil muslimane v Švici s projektom izgradnje džamije v Ljubljani.

 

 

Tako je v petek, 14. novembra 2008, mufti dr. Nedžad Grabus vodil džumo-namaz (petkova molitev) v Zürichu, Ifet Suljić v Zugu in Nevzet Porić v Ženevi.V večernih urah je mufti dr. Nedžad Grabus spregovoril pred množico zbranih vernikov v največjem džematu v Švicu in sicer v Schlierenu pri Zürichu, Ifet Suljić v St. Gallenu in Nevzet Porić najprej v Yverdonu potem pa v Neushatelu.

V soboto, 15. novembra 2008, je delegacija Islamske skupnosti Slovenije najprej obiskala džemat Chur kjer so se zbrali vsi imami in predsedniki džematov. Ob tej priložnosti je mufti dr. Nedžad Grabus nagovoril prisotne. Zahvalil se je za pomoč, ki so jo ponudili za projekt izgradnje džamije v Ljubljani. Zvečer sta mufti dr. Nedžad Grabus in imam Ifet Suljić obiskala džemat Luzern in tajnik Nevzet Porić džemat Aargau.

Ob obisku vseh naštetih džematov je bilo organizirano zbiranje prostovoljnih prispevkov za nakup zemljišča na katerem se bo gradila džamija v Ljubljani. Zaradi poslovne tajnosti Islamske skupnosti ne bomo objavili zbrano vsoto. Zahvaljujemo se vsem, ki so prispevali sredstva za nakup zemljišča.

 

 

 

 

svica2.jpg

 

svica3.jpg

 

svica4.jpg