097 copy.jpg

BAJRAMSKI SPREJEM

Ljubljana, 01. oktober 2008, (MINAS) – V torek, 30. septembra 2008, je bil organiziran tradicionalni Bajramski sprejem in sicer v Hotelu Lev.

Ob tej priložnosti so se zbrali imami, člani organov Islamske skupnosti, prijatelji in simpatizerji Islamske skupnosti v Sloveniji. Med njimi so bili ljubljanski župan Zoran Janković, Apostolski nuncij v Sloveniji Santos Abril y Castelló, predsednica LDS Katarina Kresal, novoizvoljena poslanca v Državni Zbor tržiški župan Borut Sajovic in jeseniški župan Tomaž T. Mencinger, potem odvetnika IS g. Miro Senica in Peter Fašun, varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik, direktor Urada Vlade RS za verske skupnosti dr. Drago Čepar, veleposlaniki ZDA, Nemčije, Švedske, Italije, Češke, Danske, Nizozemske, BiH, Turčije, Egipta, Romunije, Norveške, in Makedonije, predstavniki večine verskih skupnosti v Sloveniji in drugi.

Na začetku je bila prebrana čestitka ob Bajramu predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka. V imenu predsednika Republike Slovenije se je sprejema udeležila gospa Magdalena Tovornik, svetovalka predsednika za politična vprašanja.

Prisotne so nagovorili ljubljanski župan Zoran Janković, direktor Urada Vlade RS za verske skupnosti dr. Drago Čepar in mufti Nedžad Grabus. Za kulturni del dogodka so poskrbele članice pevskega zbora džemata Ljubljana. Sponzor sprejema je bil g. M. Grabus, ki je v celoti plačal organizacijo sprejema.

Zahvaljujemo se vsem tistim, ki so poslali čestitke ob ramazanskem bajramu in sicer: Predsedniku države dr. Danilu Türku, reisu-l-ulemi dr. Mustafi Ceriću, Vatikanskemu Svetu za medreligijski dialog oz. predsedniku Jean-Louis Cardinal Tauran, prof. dr. Ali Bardakoglu, predsednik direktorata za verska vprašanja pri Vladi Republike Turčije, veleposlaniku Republike Makedonije Samoilu Filipovskem in drugim.