parcela1.jpg

REIS CERIĆ NA LOKACIJI KJER SE BO GRADILA LJUBLJANSKA DŽAMIJA

 

Ljubljana, 07. september 2008, (MINAS) – V nedeljo, 07. septembra 2008, si je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić skupaj z muftijem Nedžadom Grabusom, njegovo soprogo Sadiko Grabus, tajnikom Nevzetom Porićem in predsednikom Izvršilnega odbora Ljubljana h. Midhatom Alagićem ogledal lokacijo kjer se bo gradila ljubljanska džamija.

Potem se je reis Cerić srečal s člani Islamske skupnosti v Ljubljani. Ob tej priložnosti je predaval o mesecu ramazanu, postu, Kur’anu itd. poleg tega je čestital muslimanom v Ljubljani in vodstvu Islamske skupnosti na čelu z muftijem Nedžadom Grabusom za nakup objekta v Pržanu. Omenil je primer nekega vakifa (donatorja) iz Čikaga, ki je nekoč prispeval večjo vsoto denarja za izgradnjo džamije. Ko so ga vprašali zakaj je toliko denarja prispeval je povedal, da ne želi več opravljati molitve v kotih in majhnih prostorih. Tako so tudi muslimani v Ljubljani končno prišli iz kota v pravi objekt kjer bodo lahko primerno opravljali molitve in druge verske dolžnosti in obveze preden zgradijo džamijo.

 

Na koncu je reisu-l-ulema Cerić pozval vse muslimane v Sloveniji, da se maksimalno vključijo v projekt izgradnje džamije v ljubljani.

 

Na koncu so skoraj vsi verniki želeli sesti v roko Reisu in mu zahvaliti za prihod v Ljubljano.

parcela1.jpg

parcela2.jpg

parcela3.jpg

parcela4.jpg