rd1.JPG

TAJNIK ISLAMSKE SKUPNOSTI OBISKAL RADIO BIR

 

Sarajevo, 11. marec 2008, (MINAS) – V torek, 11. marca 2008 je tajnik Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić obiskal direktorja radia Islamske skupnosti BiH g. Remzijo Pitića. Srečanju je prisostvoval tudi tajnik radia g. Muhamed Halilović

 

Namreč, Radio Islamske skupnosti v BiH, ki se imenuje »BIR« je začel delovati na področju Bosne in Hercegovine 10. februarja 2008. Direktor radia g. Pitić je seznanil g. Porića z dosedanjimi aktivnostmi, ki so bile potrebne za začetek delovanja. Poudaril je tudi nekatere pomanjkljivosti toda on pričakuje, da bo radio v prihodnosti opravičil zaupanje, ki ga je dobil. To je prvi tovrstni medij na področju Bosne in Hercegovine, ki se bo ukvarjal predvsem z islamom oz. obveščanjem muslimanov-članov Islamske skupnosti o vseh pomembnih informacijah in dogodkih kako v BiH tako tudi v svetu. Trenutno je na radiu poleg direktorja in tajnika zaposlenih pet oseb, ki ustvarjajo program. Trenutno potekajo priprave za 24 urni program, ki bo vzpostavljen verjetno do konca aprila 2008.

 

V imenu Islamske skupnosti v Sloveniji in v imenu ljubljanskega muftija Nedžada Grabusa je g. Porić čestital vodstvu radia za začetek delovanja. Prepričan je da večina muslimanov po poreklu iz BiH, ki živijo izven Bosne in Hercegovine z veseljem pričakuje signal Radia Bir tudi na spletu s pomočjo katerega bodo lahko spremljali program Radi Bir.

 

 

rd2.JPG

 

rd3.JPG

 

rd4.JPG