nzj1.JPG

ŽENSKO ZDRUŽENJE NUR Z JESENIC NA OBISKU V LJUBLJANI

 

V soboto, 15. marca 2008 je Žensko združenje Nur iz džemata Jesenice obiskalo Žensko združenje Zemzem v Ljubljani. Druženje se je začelo po popoldanski molitvi S poučnim predavanjem.

 

Najprej je muallima Izudina Karišik pozdravila prisotne in jim zaželela dobordošlico, enako je storila tudi predsednica Ženskega združenja Zemzem ga. Merima Sadiković.

Po uvodnem pozdravu sta ga. Sebiha Fazlić in muallima Ela Porić predstavili dokaj zanimivo temo za današnji vsakdanjik in hiter ritem življenja. Muallima Ela Porić je prva spregovorila nekaj besed na temo Haram in halal (hrana in pijača), kaj je dovoljeno uživati in kaj ne, zakaj prepovedi itd. Sebiha Fazlić je nadaljevala s temo Debelost in motnje hranjenja. O tem kaj je debelost, o razporeditvi maščob po telesu, o zdravi prehrani, anoreksiji, bolimiji itd. Vsekakor sta predavanji bili zanimivi in poučni.

 

Po končanem predavanju je bilo druženje nadaljevano v družabnih prostorih Medžlisa Islamske skupnosti Ljubljana. Članice Zemzema so za članice Nura pripravile ''Tombolo'' s skromnimi darili. Druženje je trajalo vse do večernih ur ob zanimivih klepetih med članicami obeh združenj.

 

 

nzj2.JPG

 

nzj3.JPG

 

nzj4.JPG

 

nzj5.JPG

 

nzj6.JPG

 

nzj7.JPG