CIMG3307.JPG

SPREJEM OB KURBAN BAJRAMU IN DODELITEV NAGRAD NAJBOLJŠIM ŠTUDENTOM

Ljubljana, 20. december 2007, (MINAS) – Prvega dne Kurban bajrama, 20. decembra 207 je bil v večernih urah organiziran bajramski sprejem v Restavraciji Saraj v Ljubljani.

Na sprejem so bili vabljeni imami, predsedniki izvršilnih odborov medžlisov, člani Zbora Islamske skupnosti, donatorji in prijatelji Islamske skupnosti.

 

Prisotne je najprej nagovoril mufti Nedžad Grabus. Zahvalil se je, ker so se odzvali povabilu ter jih je seznanil s projekti Islamske skupnosti v iztekajočem se letu. Povedal je, da je projekt nakupa vakufske hiše in zemljišča v Ljubljani končan. Zahvalil se je vsem tistim, ki so podprli ta projekt bodisi materialno bodisi na kakšen drug način.

 

V nadaljevanju je govoril o projektu nakupa objekta v Pržanu. Po njegovih besedah je v tem objektu prihodnost za džemat Ljubljano in celotno Islamsko skupnost v Sloveniji. Trenutno se končuje prva faza adaptacije in sicer v spodnjem delu objekta, ki bo namenjen za izobraževalne dejavnosti. Zahvalil se je vsem donatorjem, ki so do sedaj prispevali sredstva za ta namen. Zahvalil se je tudi vsem tistim, ki so vložili ogromno število ur prostovoljnega dela v omenjeno adaptacijo. Pozval je vse zainteresirane, da se vključijo v realizacijo tega projekta, ker je to zelo pomembno za muslimane v Ljubljani oziroma ljubljanski džemat.

 

Prisotne je pozdravil in voščil Kurban bajram tudi bosansko-hercegovski veleposlanik v Ljubljani nj. eksc. g. Izmir Talić.

 

Na koncu so bile podeljene nagrade najboljšim študentom in študentkam, ki so se prijavili na natečaj za najboljšega študenta ali študentko v preteklem akademskem letu. Rezultati so že bili objavljani na naši spletni strani toda spomnili se bomo, da je bil izbran za najboljšega študenta v akademskem letu 2006/2007 Eldin Velagić iz Ljubljane in za najboljšo študentko Amra Halilović iz Ajdovščine. Onadva sta dobila nagrado po 500,00 evrov. Ostalim prijavljenim kandidatom in kandidatkam je Mešihat Islamske skupnosti vsakemu posebej podelil simbolično nagrado v višini 100,00 evrov, ker so tudi oni pokazali zelo uspešne rezultate. To so: Denis Striković, Teufila Hodžić, Elma Babić, Aida Zehić in Elma Ribanović. Nagrade so podelili g. Ekrem Šabić, g. Ismet Porić, g. Almir Kurspahić, g. Fahrudin Fazlić, predsednik Zbora IS g. Refik Havzija in mufti Nedžad Grabus.

 

Ob koncu so se vsi prisotni ogledali adaptirane prostore in so nadaljevali druženje ob tradicionalnih sladicah, ki se pripravljajo ob Bajramu in prijetnem razgovoru.

CIMG3311.JPG

CIMG3320.JPG

CIMG3325.JPG

CIMG3327.JPG