mesihat1.jpg

PRVA SEJA MEŠIHATA ISLAMSKE SKUPNOSTI V RS

 

Ljubljana, 13. junij 2007, (MINAS) – V torek, 12. junija 2007 je bila organizirana prva seja Mešihata Islamske skupnosti v RS.

 

Namreč, Mešihat Islamske skupnosti je izvršni kolegijski organ Islamske skupnosti in najvišji verski ter administrativni organ Islamske skupnosti. Mešihatu predseduje mufti, poleg muftija pa ima še podpredsednika in tri člane. Tako je, 27. maja 2007 Zbor Islamske skupnosti v RS na svojem rednem zasedanju na predlog muftija imenoval člane Mešihata in sicer:

 

 

                                                                – mufti Nedžad Grabus, predsednik

                                                                – Ibrahim Malanović, podpredsednik

                                                                – Fahrudin Fazlić, član

                                                                – Almir Kurspahić, član

                                                                – Zejnula Bilali, član

 

mesihat2.jpg

Člani Mešihata so se najprej seznanili z delovanjem in vlogo Mešihata Islamske skupnosti. Potem so razpravljali o projektu starem okrog štirideset let – izgradnji Islamskega verskega in kulturnega centra v Ljubljani. Predsednik Mešihata je seznanil člane z dosedanjimi aktivnostmi v zvezi s tem projektom. Člani Mešihata so dali načelno soglasje in podporo predsedniku Mešihata muftiju Nedžadu Grabusu za vse dosedanje aktivnosti kot tudi za prihodnje pogovore v zvezi z izgradnjo džamije.

Razpravljali so tudi o stanju v džematih Velenje in Trbovlje kot tudi nekaterih drugih tekočih aktivnostih Mešihata Islamske skupnosti v RS.