MUSLIMANI V SLOVENIJI – ZAVEST O KULTURNI PRETEKLOSTI

 

Mešihat Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji v sodelovanju s Kulturnim športnim društvom „Biser“ iz Jesenic organizira manifestacijo „Muslimani v Sloveniji – Zavest o kulturni preteklosti“, ki bo v soboto, 16. junija 2007 v prostorih Kulturnega društva Biser na Jesenicah s pričetkom ob 15 uri.

 

 

To bo prilika za razgovor o poziciji Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, njeni preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. To bo priložnost za razgovor o izobraževalni in kulturni problematiki v Sloveniji. V drugem delu bo mufti Nedžad Grabus imel tribuno na temo „Zavest o kulturni dediščini muslimanov v Sloveniji“.

 

Sledila bo diskusija na določeno temo. Na koncu je predvidena podelitev Prevoda Kur'ana dr. Enesa Karića posameznikom, ki so zaslužni za delovanje Islamske skupnosti v RS v letu 2006. 

 

Vabimo vse zainteresirane, da prisostvujejo tej manifestaciji in s svojo prisotnostjo obogatite predvideni program. V nedeljo, 17. junija 2007 je predviden odhod v Log pod Mangartom kjer bomo ob 12 uri prebrali suro Ja-sin vsem umrlim muslimanom v Prvi svetovni vojni na Soški fronti.